Știri

5 pași pentru a fi apărătorul său ca pacient

Impresionată de tratamentul său la Anadolu Medical Center, Cristy Kessler din Hawaii, a eliberat o carte care povestește cum pacientul poate participa activ la tratamentul său ca asistent la echipă de medici.

“Aveam două opțiuni: să aștept să mor sau să mă învăț să trăiesc! Am ales să trăiesc, și asta însemna, a găsi pe cineva care crede că în sănătatea trebuie să fii proactiv. “

Cristy Kessler din Hawaii este afectată de durere constantă și oboseală, diagnosticată în Statele Unite cu mai multe boli autoimune – sclerodermia (sindromul lui Raynaud), spondilită anchilozantă (boala lui Bechterew) și vasculită – fiecare cu sfârșit fatal.

“În vârstă de 40 ani, m-am întâlnit cu moartea. Ani de zile am căutat răspunsuri, am studiat spitale fără nici o speranță. “

După 16 ani de tratament a simptomelor în 11 spitale din trei state din SUA și alte două țări, Cristy își dă seama că singura cale de a-și salva viața este de a căuta modalități de abordare a bolilor, nu doar a simptomelor.

În februarie 2011, Cristy este spitalizată în Centrul Medical Anadolu pentru transplant de salvare a vieții cu celule stem. Cu ajutorul echipei puternice medicale conduse de Dr. Zafer Gyulbash, specialist oncologie hematologică, a inceput un tratament care salvează viața ei.

“Nu am avut nici o îndoială în alegerea mea de a veni aici sau riscul pe care îl iau. Nu ai nimic de pierdut atunci când știi că boala este cronică, progresivă și fatală. Tu ești conștient de tine, tu ai făcut suficiente cercetări pentru a ști că transplantul este ultima ta speranță. “

Cristy Kessler împărtășește o experiență diferită în Anadolu Medical Center. “Comparativ cu alte locuri unde am fost, vizita mea la Spitalul de milte profiluri a fost un fel de uimire. Primul lucru care m-a impresionat era lobby-ul uriaș și mobilierul moale, puse acolo pentru confortul dumneavoastra. Existau colțuri cu apa minerală, unde puteți lua în mod liber și alte lucruri pentru comoditatea pacienților. Acestea sunt lucruri pe care nu am fost obișnuită. Un alt lucru care m-a impresionat este atitudinea – Dr. Gulbas a luat timp pentru a ne plimba pe mine și partenerul meu în Departamentul de Transplant pentru a ne familiariza cu situația. A facut-o el personal, nu altcineva. ”

“Am primit cea mai buna îngrijire medicală pentru care nu mi-am imaginat că există. Îngrijirea este uimitoare. Nu este vorbă doar de sănătatea ta medicală, aici medicii aveau grijă de corpul meu, mintea și spiritul. În fiecare an, când vin în Anadolu Medical Center pare că merg acasă – acesta este locul care mi-a dat o a doua șansă, acesta este locul care mi-a dat înapoi viață “.

După 2 luni de tratament, 3 ani mai târziu, Cristy Kessler este vie, sănătoasă, se simte bine și este fericită. Duce o viață sănătoasă de calitate pe care nu a avut-o niciodată și predă cu normă întreagă la Universitatea din Hawaii.

Folosind experiența sa de pacient, sentimentele sale în Anadolu Medical Center, precum și talentul său de predare, Christy a creat cartea “5 pași pentru a fi apărătorul său ca pacient.” Scopul cărții este cititorul să înțeleagă că are un vot în ceea ce privește sănătatea sa. Acest lucru înseamnă că pacientul poate alege și colabora cu echipa de medici care îl tratază.

  • S – Sensibility Sensibilitate – acordați o atenție la ceea ce corpul dvs. vrea să vă spună, înregistrați și descrieți simptomele, astfel încât medicul să poată oferi tratamentul cel mai adecvat. Cel mai important – nu lăsați pe nimeni altcineva, chiar și un medic, să respingă simptomele dvs.
  • T – Teamwork – Lucrul în echipă – asumați responsabilitatea de a gestiona echipa de medici pentru a vă asigura că ei lucrează împreună. Nu vă temeţi de a schimba medicii săi, dacă doriți. Creați o echipă de sprijin – familie, prieteni, colegi, care va face pentru tine ceea ce tu singur nu poți face pentru sine înșuși.
  • E – Education Educație – faceți cercetări, folosiți internetul cu înțelepciune pentru a vă informa despre simptomele și tratamentul, precum și pentru a împărtăși informațiile cu medicii dvs.; nu ține secrete despre starea dvs. de cei care înseamnă cel mai mult pentru dvs.
  • P – Patience and Perseverance – Răbdare și Perseverență – puneți întrebări atunci când doriți răspunsuri, aveți răbdare atunci când trebuie, și întotdeauna aveti perseverență pentru a obține cel mai bun tratament posibil.
  • S – Sustainability Sustenabilitate – dvs. sunteți responsabili pentru a menține corpul, mintea și spiritul dvs. Durabilitatea are multe forme. Găsiți un lucru care vă va oferi bucurie.

 

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions