Știri

Ce este limfonul Hodgkin și Non-Hodgkin?

 Limfomul sau cancerul limfatic este un tip de cancer care afectează în principal celulele sistemului imunitar, denumite limfocite.

limfomul Hogkin

Formele cancerului sistemului limfatic

 Cancerul limfatic (limfomul) poate fi de două tipuri:

La nivel global, limfomul este pe locul 5 cel mai întâlnit tip de cancer în cazul bărbaților și pe locul 7 în cazul femeilor. Odată confirmat diagnosticul de limfom, medicii realizează o nouă serie de teste de screening și biopsii, pentru a determina stadiul afecțiunii și forma acesteia. Limfomul poate avea două forme principale, în funcție de celule afectate, rapiditatea prin care acționează maladia și aranjamentul celulelor canceroase ce poate fi văzut la microscop.

 

Solicită GRATUIT a doua opinie. Răspuns în 48 de ore

  Formular  

 

Limfomul Hodgkin (boala Hodgkin) apare mai frecvent în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul Epstein-Barr, a pacienților cu virusul HIV sau în cazul persoanelor cu predispoziție genetică. La testele de laborator, limfomul Hodgkin apare ca o  aranjare și dezvoltare anormală de celulor de tip B, iar diagnosticul este pus imediat după confirmarea existenței acestui tip de celule în organism.

Limfomul Non-Hodgkin (LNH) este cea mai răspândită formă de cancer limfatic și poate debuta oriunde în organism. Acesta poate avea debut într-un singur nodul limfatic (uninodular) sau din mai mulți noduli (plurinodular). Diagnosticul de limfom Nono-Hodgkin și stadiul afecțiunii se stabilește în funcție de forma și mărimea nodulilor.

Tratamentul cancerului limfatic cuprinde:

  • Chimioterapia;
  • Radioterapia;
  • Terapia targetată;
  • Operația;
  • Aplicarea unor doze mari de chimioterapie însoțite de transplantul de celule stem.

 

Doresc opinia unui medic specialist

Second Opinion

 

limfomul Non-Hogkin

Transplantul de celule stem în cazul limfomului Hodgkin și Non-Hodgkin

Programul de transplant de celule stem din cadrul Centrului Medical Anadolu a fost inaugurat în anul 2010 și de atunci s-au realizat cu succes peste 700 de transplanturi.

Prof. Dr. Zafer Gulbaș, specialist în medicină internă și hematologie, spune că opțiunile de tratament în cazul cancerului limfatic sunt complexe și implică o echipă de medici specializați în transplantul de celule stem, dar și în îngrijirea post-operatorie.

Puteți afla mai multe despre programul de transplanturi de celule stem de la Centrul Medical Anadolu din videoclipul de mai jos:

 

Tratament cancer limfatic la ANADOLU

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions