Știri

CTC Metoda revoluționară de screening a cancerului

Analiza celulelor tumorale circulante (CTC – circulating tumor cells) din sânge sau așa numită biopsia sanguină este eficientă, o opțiune minimă invazivă pentru depistarea cancerului. CTC recunoaște celulele canceroase, numărul acestora și chiar identifică tipul de cancer.

CTC se oferă pentru prima dată în regiune de Anadolu Medical Center.

blood1

Aceasta tehnologie a fost recunoscută de către revista The Scientist în Top 10 Inovații pentru 2015 “Cu aparatura СТС pe care am adăugat-o recent la infrastructura noastră modernă, noi continuăm să sprijinim succesul medicilor noștri în furnizarea de mijloace alternative de diagnostic și tratament complet pacienților cu cancer. De la înființarea noastră în 2005 până în prezent, noi lucrăm pentru a oferi asistenta medicală conform standardelor internaționale privind toți pacienții din regiune.”
Prof. Dr. Hussein Baltoglu, patolog la Centrul Medical Anadolu prezintă aceasta tehnologie revoluționară în screeningul cancerului și explică contribuțiile pe care aceasta le are în diagnosticarea precoce și procesul de tratament personalizat al cancerului. “După cum se știe, determinarea standard a etapei de cancer se face în conformitate cu dimensiunea și distribuția lui. Dar, datorită acestei noi metode, numită СТС, de acum înainte, este posibil pentru a diagnostica și trata cancerul, chiar și atunci când este foarte mic.” spune dânsul.

Studiile științifice au arătat că celulele tumorale intră în fluxul sanguin, chiar și atunci când tumoarea este foarte mică. Aceasta nouă tehnologie poate izola aceste celule din sânge și le poate identifica. Orice schimbare a numărului de celule tumorale în sânge oferă informații medicilor despre progresul bolii ınca dintr-un stadiu incipient. În plus, analiza de mutații în celulele tumorale poate servi ca bază pentru o terapie target (țintă). Astfel, se creează condiții mai favorabile pentru tratamentul tumorilor cu acces dificil sau tumorilor care necesită intervenții critice pentru viață și sănătate.

CTC la ANADOLU

 

Beneficii metoda CTC

Dacă putem rezuma cele trei beneficii cele mai importante ale aplicării metodei CTC, acestea sunt:
1. Poate fi folosită pentru diagnosticarea precoce, pentru monitorizarea strictă a tratamentului, pentru evaluarea periodică a efectului tratamentului aplicat.

2. Este un fel de o biopsie sanguină, utilă și aplicabilă organismelor și zonelor în care biopsia fizică nu poate sau este dificil și periculos pentru a fi pusă în aplicare ,sau acolo unde imagistica întâlnește limitele sale.

3. Poate fi folosită pentru predicția bolii la persoanele sănătoase din grupul de risc, la pacienți care pot dezvolta metastaze și altele.

Sistem de probe de sange

Anadolu Medical Center a achiziționat sistemul de probe de sânge Celsee PREP400 care a ieșit pe piață în 2015. Acesta este un aparat care detectează și separă automat celulele tumorale circulante (CTC) în proba de sânge. După ce CTC vor fi stabilite, Celsee PREP400 le supune la diferite analize moleculare și prin Celsee Analyzer înregistrează imaginile fiecărei celule unice pentru examinare rapidă. Patologii cu experiență de la Centrul Medical Anadolu pot identifica chiar tipul tumorii, la evaluarile periodice (tumoare-bord) poate fii prevazuta  dezvoltarea bolii și eficacitatea tratamentului întreprins.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions