Tratamente inovatoare pentru cancerul de prostată avansat sau metastatic

Vizând cu precizie celulele canceroase și reducând expunerea la restul corpului.
Vă rugăm să ne contactați pentru a afla eligibilitatea dumneavoastră pentru diferite tipuri de tratamente cu radionuclizi!

Tratamentele cu radionuclizi au demonstrat eficiență ridicată în tratamentul cancerului de prostată, tumorilor neuroendocrine ale tractului gastrointestinal și pancreasului.

În special, dă rezultate foarte bune în formele avansate de oncologie, în stadiile târzii cu metastaze și în cazul în care metodele tradiționale, precum chimioterapia și radioterapia, nu pot ajuta.

Centrul Medical Anadolu

Tratamente cu Radionuclizi

  • Galiu-68 PSMA PET/CT

Cea mai de succes tehnologie imagistică disponibilă, utilizată în scopul evaluării răspândiri cancerului de prostată la alte organe sau țesuturi.

  • Lutetium-PSMA

Tratamentul Lutetium - PSMA (177Lu-PSMA) reprezintă un tratament cu radionuclizi din ce în ce mai utilizat în cazul pacienților cu cancer de prostată în stadiu avansat.

  • Actinium

Ac-225 PSMA este denumirea agentului radioactiv administrat pacientului în tratamentul alfa țintit în cancerul de prostată. Este o formă de tratament care poate...

  • Radium

O formă de tratament utilizată la pacienții la care cancerul de prostată a provocat metastaze sau s-a răspândit la sistemul osos. Scopul acestui tratament este de...

Cronologia tratamentului cu radionuclizi

Programul de tratament cu lutețiu (Lu-177).

Ziua 1:
Sosire in Turcia, preluare de la aeroport, transfer la hotel

Ziua 2:
Analize de sange
Scintigrafie renală (în general efectuată numai la prima vizită)
PSMA PET/CT (dacă este necesar)
Examen de Medicina Nucleara cu Dr. Kezban Berberoglu

Ziua 3:
Tratament Lu-177

Ziua 4:
Scanare post-tratament
Evaluarea rezultatelor cu Dr. Kezban Berberoglu

**În general, pacienții cu lutețiu pot zbura înapoi la 2-3 zile după tratament.

Programul de tratament cu actiniu (Ac-225)

Ziua 1:
Sosire in Turcia, preluare de la aeroport, transfer la hotel

Ziua 2:
Analize de sange
Scintigrafie renală (în general efectuată numai la prima vizită)
PSMA PET/CT (dacă este necesar)
Examen de Medicina Nucleara cu Dr. Kezban Berberoglu

Ziua 3:
Tratamentul Ac-225

**În general, pacienții cu actiniu pot zbura înapoi la o zi după tratament.
Centrul Medical Anadolu

Q&A

Care este esența terapiei cu radionuclizi?

De fapt, acesta este un nou tip de radioterapie. Particularitatea sa este că substanța radioactivă care ii este injectată pacientului pe cale intravenoasă se acumulează în țesuturile tumorilor, distrugându-le din interior.  Radiația se atașează direct de celulele canceroase și punct cu punct, putem spune, 'lunetistul' le distruge fără a afecta țesuturile sănătoase ale organismului.

Această metodă a demonstrat o eficiență ridicată în tratamentul cancerului de prostată, al tumorilor neuroendocrine ale tractului gastrointestinal și pancreasului.   În special, dă rezultate foarte bune în formele avansate de oncologie în stadii avansate cu metastaze și în cazul în care metodele tradiționale, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, nu pot ajuta. Deoarece, în cazul terapiei cu radionuclizi, organele și țesuturile sănătoase nu sunt afectate, pacienții nu au efecte secundare grave, calitatea vieții este păstrată, iar durata acesteia crește.

Care este scopul terapiei cu radionuclizi?

În primul rând, de a ataca celulele canceroase.  Ajută la reducerea volumului tumorii și a metastazelor individuale, până la dispariția lor completă. Chiar dacă neoplasmul nu poate fi distrus complet, atunci, datorită faptului că își micșorează dimensiunea sub influența radiațiilor, poate fi ulterior îndepărtat chirurgical.  În același timp, moartea celulelor canceroase în organism ca întreg are un efect benefic asupra bunăstării pacientului, ameliorează durerea și alte simptome grave ale oncologiei, în special în stadiile ulterioare ale cancerului.

De cât timp folositi radiații în tratamentul oncologiei?

Departamentul nostru de Medicină Nucleară are o vastă experiență în utilizarea materialelor radioactive în diagnosticarea diferitelor boli. De exemplu, aplicăm activ practica noastră Technetium-99m și Fluorura-18. Acestea sunt amestecate cu substanțe speciale, care sunt selectate în funcție de organ sau de procedura de diagnosticare. De exemplu, scintigrafia osoasă folosește agenți care ajută la acumularea particulelor radioactive în oase. Și pentru a efectua un diagnostic vizual al tumorii, se utilizează un radiofarmaceutic bazat pe glucoză.

Până acum, fluorura-18 în combinație cu glucoza a fost folosită în principal pentru cercetarea PET-CT, care este „standardul de aur” în tratamentul oncologiei. Cu toate acestea, nu poate fi utilizat pentru a diagnostica anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată. Prin urmare, oamenii de știință au venit cu ideea de a folosi în acest caz un alt material radioactiv - Galiu-68 în combinație cu un agent special specific prostatei.

Datorită acestui fapt, am primit un nou tip de diagnosticare foarte eficient - PSMA PET CT, care ne permite să vizualizăm tumora din prostată cu mare precizie, să determinăm volumul și localizarea acesteia, gradul de dezvoltare a bolii și, în consecință. , alege tratamentul potrivit și eficient. În același mod, am început să folosim Gallium-68 cu un agent specific pentru diagnosticul tumorilor neuroendocrine. Astăzi, toate aceste studii, care până de curând păreau fantastice, sunt practica noastră de rutină.

Diagnosticarea cu substanțe radioactive a devenit o parte foarte importantă a terapiei cu radionuclizi: dacă vedem că tumora este susceptibilă la radioizotopi și este bine vizualizată cu ajutorul acestora, atunci putem în același mod direcționa o doză mare de radiații în scopuri terapeutice. În medicină, această direcție a fost numită „teranostice” (din combinația cuvintelor „terapie” și „diagnostic”), iar medicamentele folosite sunt teranostice.

Ce substanțe radioactive sunt utilizate în terapia cu radionuclizi?

Folosim două substanțe radioactive pentru tratamentul cancerului - Lutețiu-177 și Actiniu-225. Actiniul-225 afectează tumora prin radiații alfa, iar Lutețiul-177 are radiații beta. Ambii radioizotopi au ca scop distrugerea ADN-ului celulelor canceroase, ceea ce duce la moartea acestora.

Acest tratament poate fi numit „radioterapie țintită”. Cel mai mare avantaj al său este că substanța radioactivă acționează direct asupra tumorii, provocând moartea acesteia, fără a afecta organele și țesuturile din jur. Se poate spune că aceasta este o nouă generație de tratament, care cu precizie de lunetist lovește „ținta”.

Pentru ce boli folosiți cel mai des terapia cu radionuclizi pentru tratament?

Adesea îl folosim pentru a lupta împotriva cancerului de prostată în ultima etapă cu metastaze, când tratamentele standard nu ajută. În acest caz, terapia cu radionuclizi dă rezultate foarte bune, pacienții au o îmbunătățire a stării, durerea scade. Nu există efecte secundare, așa că pacienții continuă să-și trăiască viața obișnuită. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele în vârstă. În practica noastră, există o mulțime de pacienți care vin la noi pentru tratament, în scaun cu rotile, dar deja la a doua ședință de terapie vin pe propriile picioare. Astfel de rezultate, desigur, nu pot să nu impresioneze!

Când folosesc medicii această metodă?

Este utilizat în principal atunci când chimioterapia și radioterapia tradițională nu pot ajuta în lupta împotriva cancerului. Cu toate acestea, terapia cu radionuclizi poate fi utilizată și împreună cu alte metode de tratament.

În clinica noastră, fiecare boală oncologică este tratată de o echipă multidisciplinară de specialiști: aceștia dezvoltă împreună cel mai eficient plan de tratament, care poate consta în mai multe tipuri de terapie. Medicii lucrează împreună pentru a decide dacă să utilizeze tratamentul cu radioizotopi și, dacă da, în ce stadiu. Adică, ar fi greșit să spunem că aceasta este „ultima speranță” pentru pacienți. Încercăm să găsim tratamentul potrivit la momentul potrivit, care crește șansele de succes în lupta împotriva cancerului.

Cât durează tratamentul?

Pentru a face față unei tumori maligne, este necesară o doză suficient de mare de radiații. Nu putem să-l dăm pacientului într-o singură ședință, pentru că astfel îi putem face rău. În acest sens, tratamentul se efectuează timp de 2 luni prin 4-6 ședințe de terapie. Având în vedere că această metodă nu are efecte secundare și dă rezultate bune, pacienții nu întâmpină niciun inconvenient.

Cât de sigură este această metodă pentru pacient și pentru alții?

Când este efectuat corect, este destul de sigur. După ședința de tratament, pacienții se pot întoarce acasă în aceeași zi sau a doua zi fără a reprezenta un pericol pentru cei din jur.

Cât de comun este tratamentul cu radionuclizi astăzi?

Acesta devine din ce în ce mai popular pe măsură ce apar noi articole științifice care arată eficiența ridicată a acestei metode. Dar, în multe privințe, succesul său depinde de experiența și de munca bine coordonată a echipei medicale, de cât de corect va fi planificat și efectuat tratamentul, dacă rezultatele acestuia vor fi monitorizate.

Este adevărat că utilizarea sa astăzi este limitată din cauza faptului că radioizotopii necesari sunt produși într-un volum mic și nu în toate țările. Tratamentul cu radionuclizi este disponibil în câteva centre oncologice din întreaga lume, iar una dintre ele este clinica noastră „Anadolu”.

Cere GRATUIT o opinie medicala

Parteneriat cu Clinica Mayo - SUA - care recomandă pacienților cu cancer de prostată, tratamente cu Lutețiu şi Actiniu!
Una dintre cele mai renumite şi mai prestigioase clinici de urologie din SUA a trimis un număr impresionant de pacienți cu cancer de prostată Centrului Medical Anadolu.

Testimoniale pacienți

Echipa noastră multidisciplinară
pentru tratamente cu radionuclizi

Assoc. Prof. Kezban Berberoğlu

Șef Departament Medicină Nucleară

Prof. Hale Başak Çağlar

Șef Departament Oncologie Radiațională

Prof. İlker Tınay

Șef Departament Secție urooncologie

Assoc. Prof. Eda Tanrıkulu Şimşek

Specialist Oncologie Medicala

Ce este tratamentul cu radionuclizi?

Servicii incluse

Opțiuni cazare, Transfer aeroport, Translator român
Anadolu spital
cazare la anadolu
Opțiuni cazare
cazare la anadolu
Transfer aeroport
cazare la anadolu
Translator român

Trimiteți-ne mesajul dvs.!

Veți primi opinia medicală specializată în maxim 48 de ore!




Logo Anadolu
Indiferent dacă doriţi a doua opinie medicală sau o intervenţie chirurgicală complexă, puteţi beneficia de experienţa şi tratamentele inovative oferite de medicii Centrului Medical Anadolu - ISTANBUL, Turcia
In plus, un coordonator îndrumă pacientul prin întregul proces și se ocupă de toate detaliile, permiţând pacientului şi familiei acestuia să se concentreze pe vindecare.
Adresa biroului Bucuresti:
Strada Mitropolitul Nifon , nr 2,-2A,
București, sector 4
Call Now Button