Aplicații De Proteză

Aplicații De Proteză

Aplicații De Proteză / Epiteză În Cazul Deficiențelor La Urechi, Ochi, Nas, Degete

Pentru ca protezele / epitezele pacienților să poată fi realizate electronic, în primul rând informațiile digitale despre pacient trebuie transferate pe computer. Pentru aceasta, este necesară realizarea unei tomografii computerizate și / sau fotografiilor tridimensionale ale pacientului. După ce informațiile digitale au fost transferate pe computer, obținându-se o imagine în oglindă din partea sănătoasă, se scoate tiparul țesutului care trebuie completat. Pentru ca epitezele care urmează să fie produse pe baza acestor tipare să fie fixate ferm în zonele în care sunt aplicate, se utilizează tehnologia de implantare pe care stomatologii o aplică pentru proteze dentare. În oasele din jurul zonei în care urmează să fie aplicată epiteza sunt plasate 2-3 implanturi. După ce aceste implanturi s-au contopit cu osul, la capetele lor sunt fixați magneții foarte puternici. Când pe epitezele care urmează să fie aplicate este plasat un magnet, cei doi magneți se vor prinde puternic unul de celălalt. Invizibilitatea epitezelor aplicate depinde în totalitate de măiestria medicului care a realizat intervenția.

Ce este restaurarea protetică a urechii?

Reprezintă procesul de creare în exterior a unei urechi sub forma unei proteze, prin luarea drept model a urechii sănătoase. Cel mai important punct al acestei metode este ca fixarea protezei pe craniu să fie suficient de robustă și urechea aplicată să nu pară o proteză atunci când este privită. Pentru fixarea protezei pe craniu este utilizată tehnologia implanturilor pe care stomatologii o aplică pentru proteze dentare. După contopirea cu osul a celor 2-3 implanturi plasate în osul craniului, proteza se fixează de craniu prin amplasarea unor magneții foarte puternici. Vizibilitatea protezei aplicate depinde în totalitate de măiestria medicului care a realizat intervenția. Cu cât culoarea și detaliile protezei sunt mai bine ajustate, cu atât rezultatul va fi mai bun. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că, chiar și atunci când potrivirea culorilor a fost realizată într-un mod impecabil, dacă pacientul se bronzează la soare sau culoarea pielii se modifică în timp, proteza nu va avea șansa de a se adapta la aceste modificări.

Cum se realizează restaurarea urechii prin intervenție chirurgicală virtuală?

După efectuarea imagisticii urechii de pe partea intactă prin scanere de suprafață sau tomografie tridimensională, se obține în mediu computerizat simetria oglinzii a urechii respective. În cazul în care pe partea lipsă există țesuturi, dimensiunea exactă a restaurări care trebuie realizată pe partea lipsă este determinată prin preluarea din imaginea în oglindă a imaginii existente.
Așa cum poate fi făcută o ureche protetică corespunzătoare modelului determinat, totodată modelul poate fi folosit şi pentru confecționarea unei urechi din țesuturile proprii ale persoanei respective.
În cazul utilizării acestui model printat cu ajutorul unei imprimante tridimensionale drept ghid pe parcursul intervenției chirurgicale, aceasta oferă informații mult mai detaliate și exacte decât desenul urechii opuse preluat pe hârtie röntgen sau pe o foaie de nailon transparentă. De asemenea pentru cartilajul care se încearcă să fie modelat prin reducerea acestuia la două dimensiuni se folosește un model tridimensional complet și precis.
Ultimul punct atins prin utilizarea operației virtuale îl reprezintă crearea scheletului urechii din silicon prin utilizarea modelul disponibil. Ulterior preluării modelului părţii deficiente a urechii în felul descris anterior, este scos tiparul negativ al modelului disponibil. İmplantul care urmează să fie aplicat pacientului se obține prin turnarea siliconului medical în tiparul respectiv. Acest implant poate fi utilizat în restaurarea urechii în mai multe etape prin plasarea sa subcutanată în faţa liniei părului unde există deficiența sau în restaurările într-o singură etapă prin înfășurarea într-o teacă musculară preluată din zona tâmplei.

Deoarece implanturile pentru scheletul urechii realizate cu silicon medical sunt moi, ele nu străpung cu ușurință pielea care le acoperă, așa cum se întâmplă în cazul implanturile metpor. Deoarece materialul utilizat este biocompatibil, acestea provoacă o reacție tisulară minimă în țesuturile pe care sunt aplicate.

Ce este restaurarea protetică a ochiului?

În cazul pierderii vederii din orice motiv, dacă globul ocular nu poate umple oasele orbitale sau în cazurile în care globul ocular a fost extirpat în întregime, în scopul înlăturării pierderi estetice se poate obține ajutor de la epitezele oculare. Deoarece epiteza care urmează să fie aplicată pacienților cu pleoape intacte, poate sta pe orbită, este suficientă pregătirea unei epiteze compatibile cu ochiul opus din punct de vedere al culori și volumului şi introducerea acestuia între pleoape. Cu toate acestea, în cazul epitezelor care urmează să fie aplicate la pacienții care nu au nici pleoape, pentru menținerea la locul său a epitezei aplicate, în primul rând este necesară plasarea unor 2-3 implanturi în oasele din jurul ochiului (periorbitale). Fixarea epitezei în locul destinat, va fi asigurată prin intermediul magneților care urmează să fie aplicați pe implanturi ulterior adaptării acestui implant la os şi pe epiteză. Astfel, pacientul va putea îndepărta cu ușurință proteza atunci când va fi necesar, va putea curățata atât montura pe care este aplicată epiteza cât și epiteza și va putea pune la loc epiteza.

Ce este repararea protetică a nasului?

În zilele noastre, restaurarea deficiențele nazale poate fi realizată într-un mod satisfăcător prin transplantarea țesutului din zona frunții sau a țesuturilor din alte părți ale corpului. Cu toate acestea, din motive medicale sau în cazurile în care pacientul nu dorește transplantul de țesut dintr-un alt loc, imperfecțiune (deformarea) feței poate fi camuflată într-o oarecare măsură prin epitezele care urmează să fie aplicate pe implanturi, ulterior plasării unor 2-3 implanturi în oasele faciale.

Ce este repararea protetică a degetelor?

Degetul al patrulea și al cincilea al mâinii nu îndeplinesc o sarcină foarte mare în ceea ce privește funcțiile mâinii, cu excepția sarcinilor care necesită o prindere puternică. Cu toate acestea, lipsa unui deget al mâinii care reprezintă una dintre cele mai vizibile părţi ale corpului unei persoane, este o deformare dificil de acceptat din punct de vedere estetic.
Mulți oameni solicită o proteză asortată la culoarea pieli, care să facă anormalitatea invizibilă din exterior, chiar şi dacă aceasta va fi disfuncțională. Ca și în cazul implanturilor dentare, protezele degetelor din silicon plasate pe implanturile osoase care urmează să fie plasate pe osul degetului lipsă satisfac această cerință. Plasarea unui implant în os este o procedură chirurgicală foarte ușoară. Protezele care pot fi prinse de implant sunt realizate ulterior adaptării acestui implant la os. Astfel, pacientul va putea îndepărta cu ușurință proteza atunci când va fi necesar, va putea curățata atât montura pe care este aplicată epiteza cât și epiteza și va putea pune la loc epiteza.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2022
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions