Știri

Radioterapie intraoperatorie

Durata radioterapiei de 6 săptămâni administrată în cancerul mamar scade la 30 de minute

Durata de tratament a cancerului mamar a scăzut în mod semnificativ.

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar Specialist Oncologie Radiologică şi Director Oncologie Radiologică al Centrului Medical Anadolu şi Prof. Dr. Metin Çakmakçı Specialist Chirurgie Generală şi Director al Centrului de Sănătate a Sânilor arată că, în general, la tratarea cancerului mamar se efectuează mai întâi intervenții chirurgicale pentru eliminarea tumorii după care, timp de câteva săptămâni se aplică radioterapia. Ei au declarat că: „Radioterapia intraoperatorie se administrează imediat după îndepărtarea tumorii în timpul operației. Astfel, radioterapia care durează în mod normal 6 săptămâni este finalizată în doar 30-40 de minute.”

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar Specialist Radiatii Oncologice şi Director Radiatii Oncologice, subliniind faptul că durata radioterapiei s-a redus semnificativ în comparație cu anii trecuti și că iradierea inutilă a subrațului nu se mai face, a declarat: „În acest fel, este prevenită umflarea brațelor și aparitia limfedemului. Metoda radioterapiei aplicată în timpul intervenției chirurgicale, cunoscută şi sub numele de „radioterapie intraoperatorie”, prezintă avantaje mari pentru pacienți. Datorită acestei metode, radioterapia care trebuie administrată după operație la pacienții supuși chirurgiei de conservare a sânului, este aplicată în timpul intervenției. În acest fel, atât tratamentul de 6 săptămâni este redus la o singură ședință, cât și regiunea în care se află localizată tumoarea este observată mult mai bine și se poate efectua un tratament mai precis; de asemenea radioterapia efectuată imediat după operație, poate fi mai eficientă nepermițând creșterea celulelor tumorale care ar putea să rămână în urmă. Acest tratament poate fi aplicat la pacienții selectați corespunzător, datorită dispozitivelor speciale.

 

Radioterapie intervențională în tratamentul cancerului mamar

Second opinion

Este important să nu scadă calitatea în timp ce se prelungește viața

Prof. Dr. Metin Çakmakçı Specialist Chirurgie Generală şi Director al Centrului de Sănătate Mamara, subliniind că metodele chirurgicale de conservare a sânului aplicate în tratarea cancerului mamar se răspândesc din ce în ce mai mult, a declarat: „ Am dezvoltat metode de urmărire pe care le realizăm prelevând mai puțin nodul limfatic sau uneori, fără a ne atinge deloc de nodulii limfatici. Acest lucru a făcut ca problema limfedemului să fie mult mai puțin întâlnită. Cancerul mamar este o boală foarte frecventă; este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei. Lucrul bun este că există o mulțime de informații despre cancerul mamar și se fac multe cercetări în acest domeniu. Există multe îmbunătățiri atât în ​​metodele de diagnosticare, cât și în cele de tratament. Opțiunile de tratament în funcție de tipurile de cancer mamar se diferențiază pe zi ce trece, iar tratamentul personalizat iese în prim-plan. Faptul că putem să recunoaștem femeile despre care știm că riscul de predispunere la cancer este mai mare decât media, comportamentul conștient în sensul că femeile încep să îşi cunoască mai bine structurile mamare, să îşi dea seama de modificările intervenite la nivelul sânilor şi să îşi facă la timp scanări mamare preventive ın combinatie cu tehnologia medicală din zilele noastre fac cancerul mamar sa devina o formă de cancer care nu ne mai sperie.’

Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, subliniind că evoluțiile din domeniul radioterapiei sunt din ce în ce mai rapide și calitatea vieții pacienților este mai puțin afectată, a spus: „Datorită tehnologiei nou dezvoltate , acum administrăm radiații asupra unei zone mult mai limitate, adică numai a tumorii. Astfel, mai ales la pacienții cu cancer mamar, inima nu este afectată negativ, iar efectele secundare apărute la pacienți sunt mai puțin frecvente. În zilele noastre, radioterapia în tratamentul cancerului mamar se concentrează pe intervenții cu o intensitate mai mică, doze mai puține, zone mai puține și perioade mai scurte. Deoarece prioritatea noastră, este să nu scădem calitatea vieții în timp ce prelungim viața pacientului. În momentul actual, aplicațiile de radioterapie oferă un proces de tratament confortabil ın așa fel încât să nu perturbe pacienții de la munca lor de zi cu zi și de la viața socială. Pacienții cărora le este administrata radioterapia, nu se mai preocupă de probleme precum arsurile pielii, mai mult decât atât, aceștia în timpul verii chiar se pot bucura de mare după aplicarea tratamentului ”

 

Radioterapie intraoperatorie

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions