Buletin Informativ

Buletin “Sănătate” – Num.17, 2018

În noul număr al buletinului periodic „Sănătatea”citiți:

Centrul Medical Anadolu a fost distins cu un premiu la categoria „Dezvoltarea de noi programe” în cadrul Forumului anual al partenerilor Johns Hopkins Medicine, care a avut loc în luna noiembrie 2017 la Baltimore, SUA. Tema conferinței din acest an a fost „Evoluția sănătății: prognoze și practici într-un mediu aflat în schimbare“.

Prof. Necdet Üskent, specialist în oncologie medicală, ne familiarizează cu esența cancerului de colon, cu grupurile de risc și simptomele prin care se manifestă boala. Diagnosticarea necesită o abordare complexă, iar tratamentul depinde de locul tumorii și de stadiul bolii.

Un sindrom sau o boală este ovarul polichistic? Aceasta ne explică prof. dr. Aydin Arici de la Departamentului Sănătatea femeii. Manifestarea clinică este un cumul de simptome diferite, cauza cărora este una și aceeași – tulburările hormonale. Iată de ce, pe lângă tratarea manifestării concrete, trebuie acordată o atenție deosebită analizelor hormonale. În acest sens, dr. Erdem Türemen, specialist în endocrinologie, ne oferă o explicație detaliată a relației dintre rezistența la insulină și sindromul ovarelor polichistice. Iar dr. Meltem Çam, chirurg ginecologic, abordează una dintre cele mai sensibile probleme dintr-o familie – chisturile ovariene in copilărie.

Unele tipuri de cancer, în stadiile lor avansate, nu pot fi tratate prin chimioterapie tradițională intravenoasă. În unele dintre aceste cazuri se poate aplica chimioterapia intraabdominală hipertermică (HIPEC). În acest număr prezentăm în detaliu cum se combină chirurgia citoreductivă cu HIPEC (cunoscută sub numele de chimioterapie caldă).

În același număr mai puteți citi despre: efectele secundare ale analgezicelor; calitatea vieții cu diabet și povestea Milenei Chameva, al cărei chist cu creștere rapidă a fost vindecat de medicii de la Centrul Medical Anadolu prin chirurgie laparoscopică.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions