Știri

Află tot ce trebuie să știi despre radioterapie

Totul despre radioterapie

Radioterapia este un tratament recomandat pentru bolnavii de cancer, care presupune utilizarea unor doze de radiații controlate asupra zonei tumorale. Decizia de a utiliza această terapie se ia de către medicul oncolog împreună cu pacientul, după ce acesta a fost pe deplin informat.

Ce trebuie să știi despre radioterapie?

Scopul radioterapiei este sa distrugă celulele canceroase, pentru ca acestea să nu afecteze alte țesuturi sănătoase. Beneficiul acestui tratament constă în faptul că poate fi folosit pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv pentru cancerul la sân.

În Centrul Oncologic de la Centrul Medical Anadolu, pacienții beneficiază de o serie de teste ce îi permit medicului să ofere un diagnostic complet, prin combinarea disciplinelor ce sunt parte din oncologia medicală: oncologie radiologică, medicină nucleară și biochimie.

Găsește un doctor specialist în Radioterapie la ANADOLU

Caut un doctor 

Totul despre radioterapie

Ce presupune tratamentul prin radioterapie?

Prof. Dr. Kayihan Engin, expert în radioterapie oncologică spune că acest tratament este foarte eficient, dar și delicat în același timp. La Centrul Medical Anadolu, specialiștii noștri folosesc tehnologie de ultimă generație în radioterapie, astfel încât tratamentul fiecărui pacient să se desfășoare în conformitate cu cele mai exigente standarde medicale. Printre tehnicile de Radioterapie utilizate se numara:

  • Radioterapia cu intensitate modulară – care directionează radiațiile către tumoră și țesuturile înconjurătoare;
  • Radioterapia modulară volumetric (tehnica VMAT) – radiațiile sunt trimise dintr-o singură rotație;
  • Radioterapia intens modulară (tehnica IMRT) – este una dintre cele mai avansate tehnici, prin care radiațiile sunt aplicate doar asupra zonei tumorale, fără a afecta țesuturile sănătoase din jur.

Medicii oncologi de la Centrul Medical Anadolu sunt pionieri în utilizarea acestor tehnici în sectorul de radioterapie oncologică. Focusul principal al experților în radioterapia oncologică este să utilizeze tehnica aleasă cât mai bine în folosul pacientului. Asta înseamnă că doza de radiații asupra zonei tumorale trebuie să fie setată pentru distrugerea celulelor canceroase, dar cu risc minim asupra țesuturilor sănătoase, pentru a nu cauza efecte negative pe termen lung.

Doresc procedură Radioterapie la ANADOLU

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions