Știri

Intervențiile chirurgicale cu laser în defecte de vedere

de Yusuf Avni Yılmaz, Dr. în Oftalmologie

Ratele de succes în intervențiile chirurgicale pentru remedierea defectelor oculare efectuate cu tehnologia laser cresc în fiecare zi, în funcție de tehnologia în curs de dezvoltare. Specialistul în Oftalmologie al Centrului Medical Anadolu Medicul Chirurg Yusuf Avni Yılmaz afirmând că aplicațiile cu laser sunt utilizate în corecția miopiei, hipermetropiei și astigmatismului, a spus „Aceste tratamente nu se aplică fiecărui pacient. În primul rând, trebuie să se determine cărora dintre pacienți nu trebuie să le fie aplicat. Laserul nu trebuie aplicat pacienților cu structură corneană subțire, neregulată, boală degenerativă a corneei, pacienților cu cicatrici corneene, pacienților care suferă de boli oculare altele decât eroarea refractivă, pacienților la care eroarea refractivă este încă variabilă și celor aflați sub o anumită vârstă.”

Medicul Chirurg Yusuf Avni Yılmaz a răspuns la câteva întrebări despre tratamentul cu laser.

De cât timp există tehnologia laser?

Încercările pentru corectarea defectelor oculare au început de fapt la sfârșitul anilor 1800, iar metoda laser din zilele noastre a început să fie aplicată în prima jumătate a anilor 1980. Însă tehnologia s-a îmbunătățit treptat; există mari diferențe între tehnologiile utilizate la început și cele utilizate în zilele contemporane. Datorită dezvoltării tehnologiei, ratele de succes cresc pe zi ce trece, iar rata complicațiilor scade considerabil.

Pentru care defecte oculare se aplică?

Aplicațiile cu laser sunt utilizate în corectarea miopiei, hipermetropiei și astigmatismului.

Se aplică tuturor? Există cazuri în care terapia cu laser nu se aplică?

Aceste tratamente nu se aplică fiecărui pacient. Laserul nu trebuie aplicat pacienților cu structură corneană subțire, neregulată, boală degenerativă a corneei, pacienții cu cicatrici corneene, pacienți care suferă de boli oculare altele decât eroarea refractivă (uveită, glaucom, patologii retiniene etc.), pacienții la care eroarea refractivă este încă variabilă și celor aflați sub o anumită vârstă.

Cât de reușit este tratamentul?

Dacă este aplicat prin selectarea pacientul adecvat, reușita este destul de mare.

Cât durează metoda Lasik?

Aplicarea metodei nu durează mult, însă înainte de aplicare, adecvarea sau incompatibilitatea pacientului trebuie testate printr-un consult oftalmologic detailat.

Există aspecte cărora pacienții trebuie să le acorde atenţie după procedură? Când vor reveni la viața lor normală?

În funcție de tipul de intervenție chirurgicală, pot reveni la viața normală într-o perioadă cuprinsă între 1 zi și 1 săptămână. După intervenția chirurgicală, la fel ca în toate intervențiile chirurgicale oftalmologice, trebuie acordată atenție igienei, mai ales după operațiile cu laser (lasik) cu clapete, trebuie să nu vă frecați şi să nu va scărpinați ochii. Îmbunătățirea vederii depinde și ea de metoda chirurgicală. În timp ce o vedere bună poate fi asigurată a doua zi după operația Lasik, obținerea acesteia poate dura între 1 săptămână și câteva luni după intervențiile chirurgicale efectuate prin metoda PRK (Keratectomia fotorefractivă) .

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions