Știri

Martie – Luna Sanatatii Femeii la Centrul Medical Anadolu

Luna Sanatatii Femeii la Centrul Medical Anadolu
La Centrul Medical Anadolu, martie este  Luna Sănătății Femeii, de aceea, în această perioadă vă vom prezenta o serie de sfaturi pentru prevenirea cancerului la sân, dar și a cancerelor uterine. De-alungul timpului s-au format o serie de mituri în ceea ce privește cancerul mamar, de aceea noi le analizăm pe cele mai populare și vă spunem dacă acestea sunt întemeiate din punct de vedere medical.

Mituri false despre cancerul de sân

  1. Cancerul de sân este o afecțiune genetică – FALS.

Adevărul este că doar 5-10% din cazurile de cancer mamar au la bază factori genetici. Boala poate fi declanșat atât din cauza factorilor genetici, cât și a factorilor ce țin de stilul de viață.
Prof. Dr. Fatih Gűcer spune că dacă aveți un istoric de cancer mamar în familie este indicat să vă prezentați la medic de două ori pe an, pentru investigații amănunțite. Nu uitați că diagnoticarea precoce a cancerului de sân este importantă pentru salvarea vieții.

  1. Cancerul mamar este contagios – FALS.

Această afecțiune nu este transmisibilă, ci reprezintă dezvoltarea anormală a celulelor canceroase  care se răspândesc în interiorul țesutului mamar. Specialiștii Centrului Medical Anadolu spun că boala poate fi prevenită, printr-un stil de viață sănătos: mișscare de 3-4 ori pe săptămână, alimentație bazată pe fructe, legume și carne de pește.

  1. Deodorantele și antiperspirantele pot cauza cancer la sân – FALS.

Institutul American în Cercetarea Cancerului susține că nu există dovezi clare care să creeze o conexiune între utilizarea deodorantelor și dezvoltarea cancerului mamar.

  1. Doar femeile pot dezvoltare cancer mamar – FALS.

Cancerul la sân este o afecțiune de care pot suferii și barbații. La nivel mondial sunt diagnosticați cu cancer mamar 2.190 de bărbați. Deși în cazul bărbaților posibilitatea de a dezvolta această boală este într-adevăr mai mica, este important ca și ei să meargă la medic pentru controale periodice.

  1. Femeile tinere nu pot dezvolta cancer de sân – FALS.

Studiile internaționale relatează faptul că această afecțiune se instalează după vârsta de 45 de ani (25% din cazurile de cancer mamar la nivel mondial).  În realitate, incidența cancerului mamar a crescut și în cazul femeilor de 25-30 de ani.

În infograficul de mai jos, găsiți cele mai populare 3 mituri referitoare la cancerul la sân:

3 mituri despre cancerul de san

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions