Știri

MR-TRUS FUSION: biopsie tratament cancer prostata

MR-TRUS FUSION: Biopsie pentru tratamentul localizat al cancerului de prostată

Centrul Medical Anadolu a introdus de curand o noua tehnica de diagnosticare a cancerului de prostata.

Biopsia localizată de prostată MR-TRUS Fusion este o metodă care detectează focarele suspectate de cancer de prostată și asigură prelevarea de biopsii din toate aceste focare cu o sensibilitate milimetrică ghidată de un dispozitiv și un software bazate pe o tehnologie avansată. Prin această metodă, focarele de cancer se pot detecta cu o acuratețe mai mare și nu este necesară repetarea biopsiei.

De ce se realizează o biopsie a prostatei?

Biopsia este executată de medicul dvs. urolog în cazul detectării unei situații suspecte și/sau a unui nivel crescut de Antigen Specific Prostatic (PSA) în sânge, pentru a detecta prezența celulelor canceroase în prostata dvs. Tratamentul se stabilește pe baza evaluării proprietăților caracteristice ale cancerului (locație, mărime, agresivitate), dacă este cazul, după biopsie.

Doresc opinia unui medic specialist

Second Opinion

Ce este MR-TRUS Fusion?

“MR-TRUS FUSION” este o tehnică de “biopsie inteligentă” cu un nivel înalt de acuratețe și sensibilitate pentru diagnosticarea cancerului de prostată. Cu ajutorul unui anumit software, imaginile de rezonanță magnetică (RM) sunt procesate și combinate cu imaginile de ultrasonografie transrectală (TRUS) în timp real.

Cu ajutorul tehnologiei RM avansate, sunt marcate focarele suspecte de cancer de prostată;

Imaginile cu prostata obținute de dispozitivul MR-TRUS Fusion în timpul biopsiei sunt transformate în imagini tridimensionale cu ajutorul aceluiași dispozitiv și imaginile RM și TRUS sunt suprapuse și se execută procedura de ”fuziune”.

Acul de biopsie este ghidat spre regiunile RM marcate ca fiind suspecte printr-un braț robotic cu ajutorul funcției de navigare a software-ului și se desfășoară o biopsie localizată.

Care este avantajul imagisticii prostatice prin rezonanță magnetică (MRI)?

Spre deosebire de alte tipuri de cancer de organ, cancerul prostatic nu se poate vizualiza decât prin IRM. Progresele înregistrate de tehnologia IRM în ultimii ani au crescut acuratețea vizualizării prin facilitarea diferențierii între zonele suspecte de tumori și glanda prostatică normală; procedura ia mai puțin timp și asigură confortul pacienților.

Care este avantajul biopsiei localizate cu MR-TRUS Fusion față de biopsia prostatică convențională?

O biopsie prostatică convențională ia probe din regiunile standard ghidată cu ajutorul unei ecografii transrectale; MR-TRUS Fusion, care combină imaginile RM avansate cu imaginile de ecografie în timp real furnizează o hartă tridimensională a regiunii și ghidează acul de biopsie direct către focarele suspecte de cancer.

Rata de cancer la pacienții cu rezultate normale ale examinării și un nivel PSA crescut este de 25%-30%. Biopsia convențională poate să diagnosticheze 70%-75% din cancerul actual. Riscurile de infecție și de complicații septice sunt mai mari, în funcție de numărul de probe prelevate în timpul biopsiei, indiferent de numărul de piese prelevate în urma biopsiei. Rata de diagnosticare este de peste 95% cu MR-TRUS Fusion. În plus, cu biopsia localizată MR-TRUS Fusion, trebuie să se ia un număr mai mic de probe; prin urmare, posibilitatea de complicație infecțioasă este mai scăzută.

Cu MR-TRUS Fusion, rata de detectare este mai crescută la cancerele semnificative clinic, mai ales la pacienții cu un nivel crescut de PSA și în cazul tumorilor care nu sunt detectate prin biopsii de prostată recurente.

MR Trus Machine

İmage Capture

Biopsie localizată cu MR-TRUS Fusion la ANADOLU

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions