Știri

Un tratament stomatologic care dura zile întregi poate fi realizat acum într-o singură zi

Evoluția tehnologică oferă oportunități importante în domeniul tratamentelor stomatologice, ca în orice domeniu. Împărtășind faptul că interiorul gurii este scanat în trei dimensiuni, imaginile sunt transferate pe calculator, iar dintele nou poate fi produs și înlocuit în aceeași zi, cu o eroare aproape nulă, medicul stomatolog Arzu Tekkeli, coordonator clinic al Departamentului de Sănătate Orală și Dentară al Centrului Medical Anadolu, a declarat: “Scanarea tridimensională a gurii; Cu integrarea digitală a trei dispozitive diferite, se rezolvă rapid probleme precum lipsa dinților, corectarea dinților, dinții rupți, obturarea sau acoperirea într-o singură zi. Astfel, pacienții nu trebuie să meargă și să se întoarcă la clinică pentru perioade lungi de timp pentru tratament. Rezultatele rapide și de lungă durată pot fi obținute cu aceeași metodă nu numai pentru dinții lipsă, ci și pentru multe alte probleme dentare.”
Împărtășind faptul că tratamentele care durează zile întregi pentru a reproduce un dinte lipsă, cum ar fi reproducerea unui dinte lipsă, realizarea unei coroane sau completarea unui dinte rupt, ca în trecut, au acum o alternativă potrivită pentru era digitală, coordonatorul clinic al Departamentului de Sănătate Orală și Dentară al Centrului Medical Anadolu, Dt. Arzu Tekkeli a declarat: “Cu dispozitivul de scanare tridimensională a gurii CAD-CAM, adică proiectarea și producția dentară asistată de calculator, dintele este produs cu o marjă de eroare aproape zero, cu materiale de lungă durată și își ia locul în gură în aceeași zi.”
Totul este finalizat într-o oră
Explicând că un mic dispozitiv cu o cameră în proiectarea dentară asistată de calculator scanează mai întâi interiorul gurii, Dt. Arzu Tekkeli, “Lucrând cu sistemul în tehnologia imprimantei tridimensionale, acesta scanează întreaga gură și dinții unu la unu și transferă imaginile obținute în calculator în același timp. Dintele care urmează să fie produs este proiectat cu ajutorul imaginilor evaluate prin luarea părerilor pacientului. Designul este trimis simultan la dispozitivul numit “răzuitor”. După această etapă, designul se transformă într-un bloc dentar tridimensional produs cu materialul încărcat în dispozitiv. Acesta este gravat și finalizat ca și cum ar fi fost realizat de mâna unui sculptor. După lustruire și coacere pentru a elimina asperitățile, dintele pacientului este gata să fie plasat în gură. Totul se termină în aceeași zi. Pacienții nu trebuie să se întoarcă a doua zi. Întregul tratament este finalizat în aceeași ședință, în decurs de 1 oră.”
Plăcile transparente, fațetele și obturațiile dentare din porțelan sunt realizate în același mod
Afirmând că, datorită tehnologiei integrate oferite de tehnologia CAD-CAM, este posibil să se trateze multe probleme dentare rapid și fără efort pentru pacient, Dt. Arzu Tekkeli a declarat: “Plăcile transparente și plăcile de noapte folosite pentru problema încleștării dinților pot fi, de asemenea, produse cu același sistem. În plus; se aplică rapid și fațete și punți pe dinți, obturații dentare din porțelan, tratamente ortodontice (fără a folosi fire și bracket-uri) și acoperiri de zirconiu pe implanturi”. Precizând că această metodă nu este utilizată în tratamentele legate de dinții de lapte, cu excepția tratamentelor ortodontice la copii, Dt. Arzu Tekkeli a adăugat că ea se aplică mai ales în probleme legate de dinții permanenți și după vârsta de 12 ani la copii.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions