Patient cases

Cazuri reale

Milena C. – chist ovarian

chirurgie laparoscopică
Country: Bulgaria

Milena C. – chist ovarian

Despre pacient

“Aş alege Centrul Medical Anadolu chiar pentru cazuri simple”

Milena Chameva  a avut un chist ovarian care a fost declarat netratabil. Totuşi, doctorii de la Centrul Medical Anadolu i-au redat sănătatea prin chirurgie laparoscopică.

Milena Chameva, din Bulgaria, este o mamă de 38 ani. Ea a fost diagnosticată cu 16 ani în urmă ca având chist ovarian. În timp ce lucra în Cipru, a început să simtă cum i se înrăutăţeşte starea de sănătate şi a fost, într-un final, operată de urgenţă în Cipru. După operaţie a fost informată despre rezecţia chistului. Reexamintă de ginecologul bulgar, imediat după întoarcerea în ţara sa, Milena a aflat că ovarul său stâng a fost, de asemenea, scos odată cu rezecţia chistului.

Nu a încetat să acuze dureri şi tânăra mamă a fost reexaminată de ginecolog. S-a detectat faptul că au reapărut chisturi în ovarul său drept şi pe locul ovarului stâng scos. I s-a recomandat o a doua operaţie. Chistul de pe ovarul său drept a fost complet scos, în timp ce din celălalt chist s-a retezat numai jumătate, datorită riscului ridicat. Chistul rezidual era legat pentru a împiedica dezvoltarea sa. Chiar şi aşa, el a crescut rapid, iar ginecologul ei a declarat că acest chist prezenta un risc chirurgical ridicat şi era netratabil medical.

În pofida acestei evaluări a ginecologului ei, Milena nu şi-a pierdut speranţa, şi a făcut o cerere la Centrul Medical Anadolu, ca ultimă speranţă . Reprezentantul Centrului Medical Anadolu din Bulgaria a recomandat-o pe Milena Conferenţiarului Dr. Fatih Gucer, Specialist în ginecologie şi obstetrică în Centrul Medical Anadolu. Milena îşi dezvăluie părerile faţă de experienţa avută:

“Eram disperată înainte să vin aici. Deşi mi s-a spus că n-a rămas nici o opţiune de tratament, ginecologul Fatih Gucer m-a asigurat că cel mai bine ar fi să facă rezecţia chistului. Am avut o a treia operaţie în 20 iulie 2011. Era o operaţie critică, de mare risc, dar am fost spitalizată pentru o zi după operaţie şi nu am avut nici o durere post operatorie. M-am simţit mult mai bine în comparaţie cu operaţiile anterioare.”

Milena declară că mulţumeşte corpului medical, de la doctori la asistente, care au lucrat meticulos cu ea:

“Aş veni aici pentru orice problemă aş avea, dacă aş putea. Recomand tuturor, fără ezitare, Centrul Medical Anadolu. Nu trebuie să-şi piardă speranţa nici în cele mai grele cazuri înainte să vină aici. O voi aduce în curând şi pe fata mea aici.”

Tratament pacient chist ovarian

Conferenţiarul Dr.Fatih Gucer, specialist în ginecologie şi obstetrică ne-a dat informaţii despre cazul Milenei:

“Pacienta a suferit de un chist ovarian recurent şi a avut anterior operaţii ineficiente. Era obosită şi descurajată. I-am sugerat chirurgia laparoscopică. Într-adevăr, laparoscopia era o abordare provocatoare deoarece ea a mai suferit două  operații. Cu toate acestea, a fost metoda cea mai confortabilă pentru pacient şi aveam experienţa necesară. Am externat-o a doua zi după operaţie şi nu a avut complicaţii. Cel mai mare avantaj al nostru a fost experienţa şi know-how-ul în operarea pacientelor cu complicaţii ginecologice. De aceea, pacienţii ar trebui să fie foarte pretenţioşi la selectarea ginecologului şi a spitalului”.

 

Tratament chist ovarian la ANADOLU

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions