Știri

Transplantul de celule stem – Limfom non-Hodgkin

de Zafer Gülbaş, Prof. Dr. în Medicină Internă şi Hematologie

Conform statisticilor mondiale, numărul persoanelor care se îmbolnăvesc anual de cancer ar putea ajunge la 24 de milioane până în 2035. Oncologii vorbesc deja despre cancer ca fiind o boală cronică, situație apărută ca urmare a îmbătrănirii populației, dar și a progreselor uriașe înregistrate în domeniul tratării afecțiunilor maligne.La nivel global, limfomul este pe locul 5 drept cel mai întâlnit tip de cancer în cazul bărbaților și pe locul 7 în cazul femeilor.

Celulele stem se utilizează in prezent pentru a trata mai mult de 70 de afecţiuni severe, acute sau cronice, proprietatile lor specifice conferindu-le un potențial uriaș în tratarea bolilor. Celulele stem oferă o șansă la viață persoanelor cu limfom.

Acest tratament va fi efectuat doar dacă medicul oncolog va considera că este cea mai bună soluţie pentru cazul dumneavoastră.

Sunt două tipuri de limfom:

Limfomul Hodgkin (boala Hodgkin) apare mai frecvent în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul Epstein-Barr, a pacienților cu virusul HIV sau în cazul persoanelor cu predispoziție genetică. La testele de laborator, limfomul Hodgkin apare ca o aranjare și dezvoltare anormală de celulor de tip B, iar diagnosticul este pus imediat după confirmarea existenței acestui tip de celule în organism.

Limfomul Non-Hodgkin (LNH) este cea mai răspândită formă de cancer limfatic și poate debuta oriunde în organism. Acesta poate avea debut într-un singur nodul limfatic (uninodular) sau din mai mulți noduli (plurinodular). Diagnosticul de limfom Non-Hodgkin și stadiul afecțiunii se stabilește în funcție de forma și mărimea nodulilor.

Cercetătorii încă nu au reușit să identifice cauzele limfomului non-Hodgkin. Boala apare însă în momentul în care sistemul imunitar este slăbit și organismul produce limfocite în mod anormal. De obice, limfocitele au o perioadă de viață bine stabilită, iar atunci când mor sunt înlocuite de unele noi. La pacienții cu limfom non-Hodgkin limfocitele nu mai mor, ci se multiplică în mod necontrolat.

Factorii care pot crește riscul de limfom includ:

Vârsta – Unele tipuri de limfom sunt mai frecvente la adulții tineri, în timp ce altele sunt diagnosticate cel mai frecvent în cadrul adulților de peste 55 de ani.

Sexul – Bărbații sunt puțin mai susceptibili să dezvolte limfom decât femeile.

Dezvoltarea anumitor infecții – Unele infecții sunt asociate cu un risc crescut de limfom, inclusiv virusul Epstein-Barr și infecția cu Helicobacter pylori.

Sistemul imunitar afectat – Limfomul este mai frecvent la persoanele cu boli ale sistemului imunitar sau la persoanele care iau medicamente care își reprimă sistemul imunitar.

Expunerea la solvenți sau la pesticide

Tratament cancer la Centrul Medical Anadolu

Centrul Medical Anadolu înţelege necesitatea dezvoltării tratamentelor noi și inovatoare. Din acest motiv asigurăm pacienţii din România și din întreaga lume că vor primi cele mai bune soluții care au beneficii demonstrate în tratarea cancerului.
Specialiștii noștri aplică cele mai moderne tratamente de îngrijire medicală în oncologie.Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu a fost înfiinţat ca un centru de referinţă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor bolnavi de cancer pe plan naţional şi internaţional.

Pentru cazurile oncologice care necesită tratament complex există o comisie multidisciplinară alcătuită din medici specialiști în chirurgie oncologică, pneumologie, neurologie, urologie, ORL, medicină internă, investigații imagistice etc. Colaborarea medicilor are drept obiectiv identificarea celei mai bune soluții de tratament.

Transplantul de celule stem în cazul limfomului Hodgkin și Non-Hodgkin

Programul de transplant de celule stem din cadrul Centrului Medical Anadolu a fost inaugurat în anul 2010 și de atunci s-au realizat cu succes peste 700 de transplanturi.

Transplantul de celule stem autolog (pentru aceeași persoană) este recomandat pentru cazurile în care boala nu este de natură genetică (ereditară), iar transplantul alogen (pentru o persoană diferită față de cea de la care s-a făcut prelevarea) este indicat atât pentru bolile moștenite cât și pentru celelalte tipuri de boli.

Transplant celule stem preț

Cunoscut și sub numele de transplant de celule stem, transplantul este un tratament ce constă în înlocuirea măduvei osoase bolnave cu celule stem sănătoase care va ajuta la dezvoltarea unei măduve osoase noi

Chimioterapia agresivă și transplantul de celule stem reprezintă abordarea adecvată în momentul în care boala nu răspunde la tratament sau în cazul unei reapariții.

Costurile unui transplant celule stem diferă de la caz la caz, în functie de complexitatea afecțiunii medicale, stadiul ei, localizarea centrului de transplant, proba proprie sau căutarea unui donator compatibil etc.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions