Știri

Cum prevenim cancerul la sân?

Cancerul la sân este una dintre afecțiunile cel mai des întânite la femei, deși acesta poate fi prevenit. Riscul de dezvoltare a cancerului de sân depinde foarte mult de stilul de viață al fiecărei femei, dar și de factorii genetici. Pentru că octombrie a fost declarată Luna Internațională a Prevenirii Cancerului la Sân, vă vom prezenta câteva sfaturi cheie prin care acesta poate fi prevenit.

Abordarea specialiștilor Centrului Medical Anadolu asupra cancerului la sân

Abordarea specialiștilor Centrului Medical Anadolu asupra cancerului la sân vizează în special prevenirea afecțiunii și tratamentul personalizat în cazul în care boala s-a instalat deja. Deși această boală poate fi prevenită, în România, 10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân avansat sau metastatic, în fiecare an.

Solicită GRATUIT a doua opinie. Răspuns în 48 de ore

  Formular  

Cancerul la sân poate fi prevenit

Fiecare femeie trebuie să știe că un stil de viață echilibrat poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta cancer mamar. Prof. Dr. Metin Çakmakçi, chirurg generalist la Centrul Medical Anadolu spune că există câțiva factori de risc ai cancerului la sân pe care îi putem minimaliza.

  1. Greutatea corporală – femeile supraponderale prezintă un risc mai mare de dezvoltare a cancerului la sân, în special la menopauză. În acest context, un stil de viață activ și o dietă echilibrată vă ajută să vă mențineți o greutate optimă pe parcursul vieții.
  2. Dieta – când spunem dietă nu ne referim la cură de slabire. Dieta reprezintă un stil de viață alimentar pe care fiecare persoană și-l atribuie. Astfel, fiecare femeie trebuie să aibă o dietă bazată în special pe fructe, legume și proteine de calitate din pește. În plus, specialiștii Anadolu recomandă o dietă săracă în dulciuri rafinate și grăsimi.
  3. Alcoolul – consumul excesiv de alcool este un factor de risc important pentru dezvoltarea cancerului mamar.
  4. Sedentarismul – lipsa activității fizice regulate duce la creșterea riscului de dezvoltare a cancerului la sân. Sfatul specialiștilor este să facem sport de cel puțin două ori pe săptămână.

Specialiștii Centrului Medical Anadolu spun că vizitele regulate la medic (o dată sau de două ori pe an) și auto-examinarea lunară reprezintă unele dintre cele mai bune rutine de prevenție a cancerului la sân.

Doresc opinia unui medic specialist

Second Opinion

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions