Știri

Opțiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Cancerul la copii nu este considerat a fi unul comun, motiv pentru care tratamentele pentru tinerii cu vârsta sub 15 ani sunt în continuă cercetare. Testările clinice în oncologia pediatrică reprezintă cercetări ce vin să îmbunătățească tratamentele actuale prin metode performante și chiar să găsească noi opțiuni de tratament.

tratamentul cancerului pediatric

Opțiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Tratamentul oncologic la copii depinde de stadiul în care se află afecțiunea, dar și de efectele secundare posibile. În plus, în cazul cancerului pediatric este foarte importantă și starea generală de sănătate a bolnavului  care poate influența alegerea unei opțiuni de tratament în detrimentul alteia.

Operația pentru copiii bolnavi de cancer

Fie că vorbim despre tumorile maligne sau benigne, operația este necesară pentru îndepărtarea tumorii, dar și a țesutului din jurul acesteia.

tratamentul cancerului pediatric

Chimioterapia în tratamentul cancerului la copii

Chimioterapia este utilizată pentru a distruge celule canceroase și pentru a stopa abilitatea lor de a se dezvolta. În sfera oncologiei pediatrice, copiii răspund bine la acest tratament și totodată, au și o capacitate mai mare de a se recupera după dozele mari de chimioterapie, comparativ cu adulții. Astfel, medicii oncologi pot opta de cele mai multe ori pentru doze mai mari de chimioterapie în cazul copiilor, tocmai pentru a trata afecțiunea cât mai eficient.

Radioterapia

Radioterapia presupune utilizarea unor doze contolate de radiații asupra tumorii și are ca scop distrugerea celulelor canceroase, pentru ca acestea să nu afecteze țesuturile sănătoase. La Centrul Medical Anadolu, medicii oncologi utilizează o tehnologie avansată de radioterapie, prin care doza de radiații este focusată doar asupra zonei tumorale, fără a afecta țesuturile sănătoase din jur.

tratamentul cancerului pediatric

Radioterapia stereotactică – tratament oncologic modern

Radioterapia stereotactică este unul dintre cele mai moderne tratamente oncologice la copii. Aceasta are la bază un sistem de identificare capabil să localizeze precis tumorile canceroase.

Metin Guden, profesor în radioterapia oncologică la Centrul Medical Anadolu, spune că diferența dintre radioterapia stereotactică și radioterapia clasică constă în doza de radiații emisă și în precizia sa de acțiune. În cazul radioterapiei stereotactice doza de radiații este mai mică, dar aplicată strict doar asupra zonei tumorale.

În sfera oncologiei pediatrice, radioterapia stereostatică este o soluție medicală recomandată adeseori, în special pentru că limitează cantitatea de radiații, ceea ce duce la minimalizarea efectelor adverse.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions