Sistemul chirurgical robotic Da Vinci

Sistemul chirurgical robotic Da Vinci

Chirurgia robotică are numeroase avantaje atât pentru pacienţi cât şi pentru chirurgi. Este un nou pas al chirurgiei minim invazive după chirurgia laparoscopică, care a înlocuit deja chirurgia convenţională în mai multe domenii din medicină. Totodată, este un serviciu performant, realizat cu o tehnologie de ultimă generație, de către anumiți chirurgi care au o pregătire adițională și au experiența necesară pentru a realiza aceste proceduri chirurgicale.
Întrucât echipele medicale au nevoie de cel mai înalt nivel de precizie și eficiență pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților, precizia instrumentelor robotice îi ajută pe chirurgi să vizualizeze și să protejeze terminațiile nervoase din zona operată, păstrând astfel unele funcții fiziologice importante. Chirurgia robotică presupune un sistem intuitiv, care reproduce operațiile deschise, dar la un nivel superior.

Robotul da Vinci – cel mai avansat robot chirurgical din lume

Robotul da Vinci reprezintă un sistem computerizat interpus între chirurg și pacient care crește semnificativ contribuția medicului. Chirurgul, și nu robotul, este cel care efectuează operația și deține controlul asupra sistemului robotic și a procedurii chirurgicale.
Pe lângă permiterea accesului în zone greu accesibil pentru mâna umană și imaginea la rezoluţie mare, robotul da Vinci elimină tremurul natural al mâinii chirurgului. Aceasta se traduce în rezultate și mai bune, cu mai puține riscuri și complicații. Medicul controlează sistemul da Vinci care transformă mișcările mâinilor sale în mișcările mult mai fine și mai precise ale unor micro instrumente introduse prin intermediul unor mici incizii în corpul pacientului. Cu ajutorul lui sunt efectuate intervenții din sfera chirurgiei generale, chirurgiei toracice și a chirurgiei colorectale.

Avantajele robotului Da Vinci pentru medici:

  • Pentru medici este importantă poziţia relaxată (așezat pe scaun) în care operează timp de câteva ore cât durează intervenţia, vederea tridimensională, manevrabilitatea mult mai bună a instrumentelor care permite mișcări extrem de precise în spaţii înguste, suturi mai rapide, o limită de rezecție oncologică extrem de precisă;

Avantajele robotului Da Vinci pentru pacienți:

  • Pentru pacient, avantajele se referă la evoluţiile postoperatorii mai simple, cum ar fi: recuperare mai rapidă, un număr mai redus de complicaţii, o durată mai redusă de spitalizare, lipsa durerii, un risc mai scăzut de infecţie, sângerare mai redusă, scăderea nevoii de transfuzii, cicatrici mai mici, recuperare mai accelerată şi o întoarcere mai rapidă la viața de zi cu zi. În plus, întrucât chirurgia robotică elimină nevoia de incizii mari, pacienţii au o durere post-operatorie de o intensitate mai mică şi, astfel, necesită mai puține calmante.

Ce oferă chirurgia robotică pacienților?

• Reducerea pierderilor sangvine și a nevoii de transfuzie
• Mai puțină durere, mai puține analgezice
• Perioadă de spitalizare mai scurtă și recuperare mai rapidă
• Risc mai redus de infecție
• Rezultat estetic îmbunătățit

Utilizări ale robotului Da Vinci în chirurgia generală

• Afecțiuni gastrointestinale
• Afecțiuni pancreatice
• Afecțiuni hepatice și ale tractului biliar
• Organele endocrine (Tiroida și Glanda suprarenală)
• Tratamentul cancerului (Tumorile glandei tiroide, stomacului, intestinului gros, rectale, pancreatice și suprarenale)

Utilizări ale robotului Da Vinci în ginecologie și ginecologie oncologică:

• Cancer uterin și de col uterin
• Fibroame uterine
• Prolapsul organelor pelvine

Aplicații în chirurgia toracică:

• Pneumonectomia (îndepărtarea chirurgicală a întregului plămân)
• Lobectomie (îndepărtarea unui lob al plămânului)
• Segmentectomia plămânului (îndepărtarea chirurgicală a unui segment al unui lob al plămânului)

Utilizări ale robotului Da Vinci în urologie și uro-oncologie:

• Cancer de prostată
• Cancer renal
• Obstrucția joncțiunii ureteropelvine
• Cancerul vezicii urinare
• Alte proceduri chirurgicale incluzând: reimplantarea ureterală, pielolitotomia, diverticulectomia, adrenalectomia

Centrul Medical Anadolu tratează pacienţi din întreaga lume folosind robotul medical Da Vinci

În prezent, Centrul Medical Anadolu primește pacienți din peste 65 de țări din întreaga lume. Serviciile în stil boutique permit pacienților să se simtă bine primiți într-o țară străină și să fie în largul lor pe parcursul întregului proces. A fost înființat de către Fundația Anadolu în 2005 și are două caracteristici majore: statutul său non-profit și apartenența sa unică la Johns Hopkins Medicine din Statele Unite, recunoscut la nivel mondial.

Echipa Anadolu România include 15 coordonatori de pacienți și traducători care sunt cu pacienți la fiecare pas, precum și o asistentă medicală de caz și un medic coordonator de limbă română. Alianța pentru Calitate în Călătoriile în Scop Medical (MTQUA) a clasificat Centrul Medical Anadolu în Top 10 Spitale Globale în 2019.

Centrul Medical Anadolu este mereu la curent cu dezvoltarea inovațiilor medicale, din acest motiv asigură pacienții din România și din întreaga lume că vor primi cele mai bune soluții care au beneficii demonstrate în tratarea pacienților.

Afilierea Centrului la Johns Hopkins Medicine USA poziționează Centrul Medical Anadolu la nivelul celor mai bune spitale din lume. Această afiliere oferă acces continuu la cele mai noi inovații și tehnologii de ultimă generație din domeniul medical cu suportul unei echipe de medici dedicați și de un înalt profesionalism. În plus, medicii specialiști de la Centrul Medical Anadolu pot contacta specialiștii de la Johns Hopkins Medicine pentru a doua opinie medicală și pot realiza teleconferințe cu aceștia în vederea schimbului de experiență.

Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions