Tehnologii Revoluționare la Anadolu

Tehnologii Revoluționare la Anadolu

Anadolu Medical Center înţelege complexitatea dezvoltării tratamentelor noi și inovatoare, din acest motiv asigurăm pacienţii din România și din întreaga lume că vor primi cele mai bune soluții care au beneficii demonstrate în tratarea cancerului.

Având avantajul de a fi cel mai complex și modern centru de sănătate din regiune, oferim servicii atât pentru pacienți naționali cât și internaționali din peste 65 de țări în spitalul nostru situat într-o zonă liniștită departe de agitația orașului. Vrem să creștem accesul pacienților la tehnologii revoluționare în domeniul cancerului, prin urmare vă oferim trei motive pentru care pacienții din România aleg Anadolu Medical Center.

1. Cyberknife M6

Tratament cancer Cyberknife

Cyberknife M6, un produs Accuray, reprezintă o tehnologie revoluționară în domeniul cancerului, non-invazivă, de radioterapie stereotaxică, care tratează tumorile localizate oriunde în corp. Prin amplasarea acceleratorului liniar pe brațul robotic cu 6 axe, extrem de precis, este asigurată precizia milimetrică în radioterapie.

În timpul tratamentului, prin mișcările precise ale brațului robotic pe pacient, pot fi trimise raze din aproximativ 1500 de locuri diferite. Razele adecvate sunt aplicate pacientului după ce au fost selectate în timpul planificării în funcție de locația, dimensiunea și forma tumorii.

Cyberknife rămâne singurul sistem de radiochirurgie robotizată care este aprobat de FDA pentru a trata orice parte a corpului prin radiochirurgie. Acesta poate fi folosit la nivelul întregului corp, inclusiv în zone ale măduvei spinării şi coloanei vertebrale, utilizând una sau mai multe fracţii.

Foarte important – tehnologia Cyberknife corectează automat mișcările pacientului!

Întrucât CyberKnife corectează automat mişcările pacientului în timpul tratamentului, nu este nevoie de folosirea unui cadru rigid care să fixeze corpul pacientului aşa cum se foloseşte în tehnicile tradiţionale.
Sistemul CyberKnife utilizează, de asemenea, un software modern de imagistică pentru a urmări poziția tumorii și a pacientului. Astfel poate ajusta doza de radiaţii şi crește gradul de precizie al tratamentului efectuat.
Cu Cyberknife este posibilă şi realizarea tratamentelor dentare non-isocentrice și non-coplanare. Masa aparatului are şi ea o structură robotică. În acest fel, toate corecțiile pot fi efectuate în mod automat în 6 axe, fără mișcarea pacientului.

Avantajele tratamentului cu Cyberknife

  • Tratamentul CyberKnife reduce substanţial riscul unor complicaţii sau al convalescenţei de lungă durată, probleme care apar de regulă în cazul chirurgiei convenţionale;
  • După tratament pacienţii se pot întoarce acasă şi îşi pot relua activităţile normale, astfel încât calitatea vieții va fi vizibil îmbunătățită.

Beneficiile metodei Cyberknife pentru pacienții Anadolu

  • Procedură nedureroasă;
  • Tratament ambulatoriu, fără spitalizare;
  • Nu necesită anestezie;
  • Este o procedura non invazivă;
  • Nu este necesar un timp de recuperare;
  • Pacientul poate reveni imediat la activitatea normală;
  • Monitorizare în timp real;

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile medicale efectuate cu Cyberknife?

  Află mai mult   

2. Varian Edge

tratament cancer Varian Edge

Varian Edge tratează folosind cea mai ridicată doză din industrie, permițând tratamente mai rapide. Dispozitivul dispune de setări pentru doze și viteze sporite, pe două niveluri diferite de energie, permițând astfel efectuarea de sesiuni de tratament mai scurte.

De la urmărirea în timp real a tratamentului și până la precizia dozelor, dispozitivul Varian Edge este dotat cu toate sistemele software necesare medicilor, specialiștilor în fizică medicală și tehnicienilor, în toate etapele procesului de tratament.
Aparatul Varian Edge este unul dintre cele mai noi produse tehnologice ale companiei Varian, care combină, în platforma aceluiași dispozitiv medical, metodele convenționale de tratament cu celelalte metode de tratament avansate, cum ar fi radiochirurgia. Varian Edge este un sistem integrat care întrunește la un loc într-o singură platformă toate cerințele radioterapiei clinice stereotactice.
Prin intermediul Varian Edge pot fi tratate toate tumorile din interiorul capului și corpului.
Direcționarea exactă a radiației spre ținta corectă poate fi realizată cu ușurință prin poziționarea pacientului în șase axe cu ajutorul mesei PerfectPitch 6DoF. Atât erorile liniare cât și cele unghiulare sunt corectate automat în funcţie de poziţia pacientului, prin urmare se poate evita ca pacienții să rămână imobilizați şi să aștepte minute în șir pe masa de tratament pentru ajustări.
După o procedură ambulatorie pentru efectuarea sesiunii terapeutice în ziua și la ora stabilite, pacienții își pot continua activitățile normale, fără a fi afectată viața lor de zi cu zi.

Beneficiile aparatului Varian Edge

  • Procedură nedureroasă;
  • Precizie de sub un milimetru pentru tumori localizate în orice parte a corpului;
  • Posibilitatea poziţionării automate a pacientului în timpul tratamentului;
  • Pacientul poate reveni imediat la activitatea normală;

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat cu Varian Edge?

  Află mai mult   

3. Da Vinci

Robotul da Vinci – cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume

Robotul da Vinci reprezintă un sistem computerizat interpus între chirurg și pacient care crește semnificativ contribuția medicului. Chirurgul, și nu robotul, este cel care efectuează operația și deține controlul asupra sistemului robotic și a procedurii chirurgicale.
Medicul controlează sistemul da Vinci care transformă mișcările mâinilor sale în mișcările mult mai fine și mai precise ale unor micro instrumente introduse prin intermediul unor mici incizii în corpul pacientului.
Foarte important!

Deși este numit „robot”, sistemul Da Vinci nu acționează independent, operația fiind realizată integral de către medic.
În timpul unei proceduri de chirurgie robotizată da Vinci, chirurgul face câteva incizii minuscule pentru a introduce instrumente miniaturizate și o cameră de înaltă definiție în interiorul pacientului. Aparatul de fotografiat permite chirurgului să vizualizeze o imagine 3D de înaltă rezoluție, ce îi facilitează medicului o vizualizare extrem de clară, mărită de peste 10 ori. Apoi, sistemul chirurgical da Vinci traduce, în timp real, mâinile chirurgului, mișcările încheieturii și degetele în mișcări precise ale instrumentelor din interiorul pacientului.
Pe parcursul unei proceduri de chirurgie robotizată da Vinci, chirurgul controlează fiecare manevră chirurgicală. Robotul îi permite chirurgului, de asemenea, să măsoare mișcările mâinii. O mișcare de amploare a mâinii pe consolă poate fi tradusă printr-o micro disecţie precisă.
Robotul Da Vinci poate filtra, de asemenea, tremurul mâinii chirurgului, sporind precizia!

Tehnologia Da Vinci îi permite chirurgului oncolog să realizeze intervenții chirurgicale complexe prin orificii foarte mici. În consecință pacientul își va putea relua mult mai repede activitățile curente, comparativ cu o intervenție chirurgicală clasică, deschisă.

Avantajele sistemului Da Vinci sunt de ambele părţi:

  • Pentru medici este importantă poziţia relaxată (așezat pe scaun) în care operează timp de câteva ore cât durează intervenţia, vederea tridimensională, manevrabilitatea mult mai bună a instrumentelor care permite mișcări extrem de precise în spaţii înguste, suturi mai rapide, o limită de rezecție oncologică extrem de precisă;
  • Pentru pacient, toate acestea se referă la evoluţiile postoperatorii mai simple, recuperarea mai rapidă, un număr mai redus de complicaţii, o durată mai redusă de spitalizare, lipsa durerii, un risc mai scăzut de infecţie, sângerare mai redusă şi, ca urmare, scăderea nevoii de transfuzii, cicatrici mai mici, recuperare mai accelerată şi o întoarcere mai rapidă la viața de zi cu zi.

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile medicale efectuate cu ajutorul tehnologiei Da Vinci?

  Află mai mult  

4. RADIXACT Tomo-terapia

tomografie computerizată la Anadolu

Aparatul Radixact, un alt produs Accuray, este cel mai recent model al unei familii de aparate cunoscute sub numele de “tomoterapie”. Acesta este un aparat utilizat foarte rar în momentul actual la nivel mondial. S-a dovedit ca aparatul Radixact extinde posibilitățile de tratament pentru pacienți.
Sistemul Radixact este format din îmbinarea într-un singur aparat a funcției de tomografie computerizată megavoltage cu sistemele acceleratorul liniar. Sistemul Radixact trimite fascicule de radiații către tumoră, protejând în același timp țesutul normal, sănătos. În acest fel, se asigură mai puține efecte secundare.
Echipamentul medical calitativ este o componentă esențială pentru tratarea bolilor oncologice, pentru că echipele medicale au nevoie de cel mai înalt nivel de precizie și eficiență pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților. Sistemul Radixact conține o platformă complet integrată pentru planificarea inteligentă a tratamentului, gestionarea datelor și asigurarea tratamentului. Astfel, se asigură tratamente fiabile pentru pacienții cu diferite nevoi individuale de tratament.

Principalele metode de tratament efectuate cu Radixact sunt următoarele:

  • Radioterapie cu intensitate modulată (IMRT, 3DCRT);
  • Radioterapia ghidată imagistic (IGRT);
  • Radioterapie adaptivă;
  • Iradierea totală sau pe o jumătate a corpului (TBI);

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat cu RADIXACT?

  Află mai mult 

5. Radioterapia intraoperatorie

Radioterapie intraoperativa

Cu radioterapia intraoperatorie, 6 săptămâni de radioterapie pentru tratarea cancerului de sân se pot efectua în doar 30 de minute.

Timpul de tratament pentru cancerul de sân este redus semnificativ

Procesul tradițional presupune mai întâi îndepărtarea chirurgicală a tumorii și apoi câteva săptămâni de radioterapie. Prof. Dr. Hale Basak Çaglar, radiooncolog și director al departamentului de radio-oncologie, și Prof. Dr. Metin Çakmakçı, chirurg general și director al Centrului pentru Cancerul de Sân din cadrul Centrului Medical Anadolu, împărtășesc că „radioterapia intraoperatorie se aplică imediat după extirparea tumorii, în timpul operatiei propriu-zise. În acest fel, radioterapia de 6 săptămâni se efectuează în doar 30-40 minute”.

Prof. dr. Hale Basak Çaglar subliniază că, pe lângă faptul că timpul de aplicare a radioterapiei este redus semnificativ, nu se mai face iradierea axilară inutilă: „În acest fel, umflarea mâinilor și limfedemul sunt prevenite. Metoda radioterapiei intraoperatorii oferă mari avantaje pacienților. Pe lângă reducerea terapiei de 6 săptămâni la o singură ședință, tumora este mai bine localizată intraoperator și poate fi aplicată o terapie mai precisă. De asemenea, radioterapia, care se administrează imediat după extirparea chirurgicală, este mai eficientă, deoarece previne proliferarea celulelor tumorale reziduale. Această terapie poate fi administrată pacienților potriviți procedurii. Sunt utilizate dispozitive speciale, cu care Centrul Medical Anadolu este deja echipat.”

Este important să menținem calitatea vieții pe parcursul tratamentului

Subliniind faptul că metodele de conservare a sânilor devin din ce în ce mai răspândite în tratamentul cancerului de sân, Prof. Dr. Metin Cakmakçı, directorul Centrului de tratament al cancerului de sân, spune că au fost dezvoltate metode în care se extrage un număr mai mic de ganglioni limfatici axilari sau uneori nici măcar nu se ating ganglionii limfatici. Astfel, problema limfedemul este mult mai puțin probabil să apară. Cancerul de sân este o boală foarte frecventă la femei.

Vestea bună este că există o mulțime de informații despre cancerul de sân și se fac diferite cercetări. S-au înregistrat multe îmbunătățiri atât în metodele de diagnostic, cât și în cele de tratament. Opțiunile de tratament se schimbă zi de zi în funcție de tipul de cancer de sân și sunt implementate din ce în ce mai multe tratamente personalizate. Cancerul de sân nu mai este atât de amenințător. Pe de o parte, deoarece combină acțiuni conștiente, cum ar fi o mai bună identificare a femeilor cu un risc mai mare decât media. Pe de altă parte, femeile ajung să cunoască mai bine structurile sânilor lor, să recunoască schimbările în sânii lor și să facă examinări în timp util cu tehnologia medicală modernă.

Dezvoltarea radioterapiei

Prof. Dr. Hale Bașak Çağlar subliniază că dezvoltarea radioterapiei ia amploare și afectează din ce în ce mai puțin calitatea vieții pacienților și adaugă: “Datorită tehnologiei dezvoltate, putem aplica radiația într-o zonă foarte limitată, numai la tumoră. În acest fel, radioterapia nu afectează negativ inima și, în general, există mult mai puține efecte secundare.

Radioterapia pentru tratarea cancerului de sân este acum axată pe furnizarea de radiații cu mai puțină intensitate, mai puține doze, zone mai limitate și într-un timp mai scurt, deoarece prioritatea noastră nu este de a reduce calitatea vieții în timpul tratamentului, ci a o îmbunătăți. Aplicațiile de radioterapie din ziua de astăzi oferă un proces terapeutic confortabil, care nu separă pacienții de munca lor zilnică și de viața socială. Pacienții supuși radioterapiei nu mai suferă de probleme cum ar fi arsuri ale pielii. Chiar și după terapie, vara, se pot bucura de mare.

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat cu Radioterapia Intraoperatorie?

 Află mai mult  

6. Sala de operație hibrid

sală operație hibrid

Unul dintre domeniile care beneficiază cel mai mult de progresele tehnologice este medicina. Acesta este motivul pentru care metodele de tratament din ce în ce mai confortabile și mai fiabile apar în fiecare zi. Suntem îndatorați progreselor în domeniul științei și tehnologiei medicale, în special în ultimii ani. Aceste progrese ne-au adus metodele de diagnostic și tratament inteligent, instrumente de imagistică și chirurgie robotică. Robotica este una dintre cele mai importante pietre de temelie în chirurgie. Astăzi, aceste tehnologii sunt o parte indispensabilă a camerelor de operare și își schimbă complet aspectul într-o cameră de operare hibrid.

Concept

Directorul Departamentului de Neurochirurgie al Centrului Medical Anadolu, Prof. Dr. Serdar Kahraman, și specialistul în neurochirurgie, Prof. Dr. Selçuk Göçmen, vorbesc despre sălile de operație hibride: Camera de operare hibridă” este un concept pentru un nou tip de sală de operare în care sistemele de imagistică de înaltă tehnologie și echipamentele medicale pot fi utilizate împreună. De fapt, datează din anii 1970, când aparatele portabile cu raze X (brațul C pentru fluoroscopie) au început să fie utilizate în sălile de operație.

Astăzi, conceptul se ridică la un nivel cu totul nou, după introducerea de tomografie computerizată portabilă (CT), mașini de rezonanță magnetică (MR), precum și introducerea neuronavigării, care definește câmpul operativ țintă.

Dispozitive pentru neuromonitorizare (monitorizarea proceselor care apar în creier și funcțiile nervoase în timpul intervenției chirurgicale) – pentru acestea, putem spune că conceptul de „hibriditate” este pe deplin realizat. Conceptul “hibrid” include acum și microscoapele chirurgicale cu un filtru fluorescent integrat special și sistemele de navigație, separarea formațiunilor maligne de țesutul nervos normal fiind acum mai ușoară. Pe măsură ce tehnologia medicală avansează în viitorul apropiat, sălile de operare hibride pot găzdui, de asemenea, noi ocupanți tehnologici pentru a oferi confortul pacientului.

Acestea sunt deosebit de importante în domeniul chirurgiei cerebrale. Aceasta se referă la intervențiile operative ale creierului și măduvei spinării și coloanei vertebrale și, de asemenea, pentru multe grupuri de boli și operații după traumă. Unele dintre ele sunt anevrism (balon), chirurgie neurovasculară arteriovenoasă pentru boli ale creierului și măduvei spinării, cum ar fi malformații (malformație arteriovenoasă) sau tumori cerebrale, precum și intervenții chirurgicale stereotactice funcționale sau intervenții chirurgicale de implant spinal.

Dacă ne uităm la anii precedenți, vom observa că tehnicile chirurgicale minim invazive și sălile de operație hibride se dezvoltă în întreaga lume. De aceea, cele mai complexe și problematice operațiuni au acum un nivel mai ridicat de siguranță. Acest lucru duce la mai puține traume, incizii mai mici, intervenții mai scurte, mai puține pierderi de sânge, mai puține complicații, spitalizare mai scurtă, costuri mai mici.

O sală de operație hibridă bine echipată oferă un mediu mai sigur atât pentru chirurgi, cât și pentru pacienți. Cele mai complexe intervenții ale chirurgiei cerebrale și vasculare sunt efectuate cu un risc minim. Și, toate acestea datorită faptului că toate echipamentele de înaltă tehnologie de care aveți nevoie se află în aceeași cameră!

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat într-o Sală de operație hibrid?

 Află mai mult  

7. PET CT

PET CT

PET/CT este cel mai rapid și mai precis echipament de diagnosticare și monitorizare a cancerului disponibil astăzi. Scanerul PET este foarte sensibil și scanează imagini ale tulburărilor biologice la nivel molecular, în timp ce scanerul CT oferă o imagine detaliată a anatomiei interne a corpului. Combinația dintre cele două tehnologii într-un singur dispozitiv face posibilă obținerea mai multor informații complete cu o singură scanare, decât dacă acestea au fost aplicate separat.

O scanare PET oferă rezultate foarte diferite decât o scanare cu ultrasunete, raze X, RMN sau CT. Cinci scanere permite specialiștilor să facă distincția între procesele benigne și maligne, oferind imagini ale tulburărilor biologice la nivel molecular. Acest lucru ajută medicii să detecteze activitatea anormală la nivel celular într-un stadiu foarte timpuriu, înainte ca modificările anatomice să devină vizibile.

Avantajele PET/CT:

  • Celulele canceroase sunt detectate cu mare precizie într-un stadiu incipient;
  • Chiar și tumorile de până la 0.5 cm pot fi localizate cu precizie;
  • O metodă extrem de sensibilă utilizată pentru a determina locul biopsiei;
  • În cursul tratamentului cancerului, starea țesuturilor canceroase poate fi monitorizată;
  • Acesta permite să se determine în ce măsură țesuturile sănătoase din jur sunt deteriorate;
  • Acest lucru face posibilă tratarea anumitor tipuri de cancer cu radioterapie;

Alt avantaj al PET/CT față de alte metode de diagnosticare este că elimină necesitatea studiilor de diagnosticare cu materiale foarte radioactive. Imaginile obținute cu această nouă tehnologie sunt vitale pentru diagnosticarea cancerului și reprezintă o componentă importantă în luarea deciziilor de către echipa medicală.

Procedura de scanare:

O scanare PET/CT necesită injectarea intravenoasă a unei doze mici de material radioactiv. După ce așteptați distribuirea materialului, se efectuează o scanare. Scanarea durează aproximativ 10-15 minute și întreaga procedură aproximativ 1-1.5 ore. A doua zi, pacientul primește un raport al scanării PET/CT. Este important ca rezultatele să fie discutate între specialistul în medicină nucleară și medicul care a comandat imagistica.

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat cu PET/CT?

 Află mai mult  

8. MR-TRUS FUSION

MR TRUS Fusion

MR-TRUS Fusion este o metodă de diagnosticare țintită care detectează focarele de cancer de prostată. Se asigură că o biopsie este luată din aceste site-uri cu precizie milimetrică, care se realizează cu o tehnică fiabilă și software modern.

MR-TRUS Fusion este o “biopsie inteligentă” cu o precizie ridicată și sensibilitate pentru diagnosticul cancerului de prostată. Folosind software specific, imaginile cu rezonanță magnetică (MR) sunt procesate și combinate în timp real cu imagini cu ultrasunete transrectale (TRUS). În timpul procedurii MR-TRUS Fusion, imaginile MR și TRUS sunt suprapuse una peste cealaltă. Acesta este modul în care ele devin imagini tridimensionale – așa-numita “sinteză”. Acul pentru biopsie este ghidat spre locurile suspecte marcate de un braț robotic și apoi biopsia este efectuată.

Avantajele MR-TRUS Fusion față de biopsia convențională:

  • În timp ce probele convenționale de biopsie de prostată sunt prelevate din locații standard prin ultrasunete transrectale, MR-TRUS Fusion oferă o hartă tridimensională a regiunii și ghidează acul de biopsie direct în zonele în care este suspectat cancerul;
  • Cu MR-TRUS Fusion, detectarea cancerelor semnificative clinic este mai mare, în special la pacienții cu un nivel ridicat de PSA (antigen specific prostatei) și pentru tumorile care nu sunt detectate în biopsii repetate de prostată. Biopsia convențională poate diagnostica 70%-75% din cancerul de prostată;
  • Viteza de diagnosticare este cu 95% mai rapidă cu MR-TRUS Fusion comparativ cu biopsia convențională;
  • Cu biopsia convențională, în funcție de numărul de probe, riscurile de infecții și complicații septice sunt crescute, iar o repetare este adesea necesară. Cu MR-TRUS Fusion, numărul de probe prelevate este mai mic și posibilitatea unei complicații infecțioase este mai mică.

Dorești o opinie specializată pentru tratamentul efectuat cu MR-TRUS Fusion?

 Află mai mult  

Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions