CyberKnife M6

CyberKnife M6

Tratament cancer Cyberknife

Cyberknife M6, un produs Accuray, este un aparat radiochirurgical important. Prin amplasarea acceleratorului liniar pe brațul robotic cu 6 axe, extrem de precis, este asigurată precizia milimetrică în radioterapie. În timpul tratamentului, prin mișcările precise ale brațului robotic pe pacient, pot fi trimise  raze din aproximativ 1500 de locuri diferite.  Razele adecvate sunt aplicate pacientului  după ce au fost selectate în timpul planificării în funcție de locația, dimensiunea și forma tumorii.

Cu Cyberknife este posibilă şi realizarea tratamentelor dentare non-isocentrice și non-coplanare. Masa aparatului are şi ea o structură robotică. În acest fel, toate corecțiile pot fi efectuate în mod automat în 6 axe, fără mișcarea pacientul.

Aparatul CyberKnife este dotat cu trei sisteme de colimator (zona în care se configurează razele): Fixed, Iris™ Variable Aperture și InCise2™ Multileaf. Câmpul colimator dorit poate fi schimbat automat cu ajutorul brațului robotic. Decizia cu privire la cel mai benefic colimator pentru tratamentul pacientului este luată în faza de planificare. Colimatorul Fixed este utilizat în tratamente prin schimbarea manuală, pe baza datelor din timpul planificării, a celor 12 colimatori ficşi între 5-60 mm. Colimatorul Iris Variable Aperture este format din 3 segmente tungsten cu câte 2 mănuchiuri fiecare cu deschidere hexagonală şi asigură în mod automat o deschidere a colimatorului circular asemănătoare celui fix.  Utilizarea Colimatorul Multicar InCise2™ vizează supunerea la un tratament cu raze a unor ținte mai mari prin utilizarea unei cantități mai mici de raze şi MU şi într-o perioadă de timp mai scurtă comparativ cu sistemele Colimatoare Fixed şi Iris.

 

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile medicale efectuate cu Cyberknife?

Second opinion

 

Cyberknife M6 poate asigura poziționarea pacientului înainte de începerea tratamentului şi foloseşte imagistica kV cu raze X în monitorizarea tumorii în timpul tratamentului. Sistemul de imagistică este alcătuit din două surse de raze X montate pe tavan la un unghi de 45 de grade și detectori îngropați în podea. Corecțiile lineare și unghiulare sunt efectuate pe baza comparației imaginilor obținute de la pacienți și a DRR-urilor din etapa de planificare. Poziția corectă a pacientului este determinată de trimiterea automată a acestor corecții la masă. Sistemul de Monitorizare Respiratorie Sincronă este unul dintre cele mai importante programe ale aparatului. Acest software oferă o sincronizare continuă a razelor transmise cu mișcările tumorii datorate respirației. Mișcarea tumorii indusă de respirație se determină prin crearea de corelații între respirația în timp real a pacientului și localizarea tumorii în mai multe faze ale ciclului respirator. Prin  Sistemul de Imagistică InTempo Adaptive  este compensată mișcarea țintei  interfracție non-periodice.

Care sunt etapele tratamentului Cyberknife?

Echipa pluridisciplinară evaluează fiecare pacient pentru Cyberknife în conformitate cu protocoalele medicale din diferite arii de expertiză, precum oncologie radiologică, neurochirurgie, chirurgie generală şi urologie. Eligibilitatea tratamentului CyberKnife este evaluată de un grup de lucru pluridisciplinar care decide de la un caz la altul, individual.

Următoarele etape ale tratamentului Cyberknife sunt de obicei parcurse în câteva zile.

Etapa de pregătire

Se fac pregătiri conform cu zona corporală afectată. Dacă pacientul primeşte tratament cerebral, se realizează o mască termoplastică ce se va adapta la fața pacientului, iar noi imagini CT sunt programate. Dacă sunt vizate tumorile prostatei, pancreasului, ficatului, plămânului sau ţesuturilor moi, în obiectiv sunt introduşi de la trei la şase markeri. Se pregăteşte şi un pat vidat pentru ca pacientul să se simtă confortabil.

Etapa de planificare

După etapa de pregătire, pacientul se întoarce acasă. În acest moment, se elaborează un plan pentru transmiterea razelor X către tumoare în cel mai potrivit mod, fără a deteriora ţesutul înconjurător. Medicii şi fizicienii medicali lucrează împreună pe imaginile radiologice ale pacientului pentru a dezvolta un plan optim de tratament care să i se potrivească cel mai bine.

Etapa de implementare

Tratamentul pacientului începe în ziua şi la ora specificate pacientului la sosirea sa în centrul nostru Cyberknife. Tratamentul durează în mod normal între 30 de minute şi două ore. Tratamentul poate fi implementat în două până la cinci fracţiuni. În acest caz, este permis un interval (minim) de 24 de ore pentru fiecare fază a tratamentului. Pacientul poate pleca acasă după fiecare sesiune de tratament.

Specificațiile generale pentru CYBERKNIFE M6

  • Durată redusă a tratamentului datorită vitezei mari a dozei.
  • Mai puține efecte secundare, o protecție excelentă pentru țesuturile și organele din jur.
  • Procedură nedureroasă.
  • Tratament ambulatoriu, fără spitalizare.
  • Non-invazivă.
  • Nu este necesară înșurubarea unui cadru metalic invaziv pe capul sau corpul pacientului.
  • Nu necesită anestezie.
  • Nu este necesară ţinerea respiraţiei la monitorizarea organelor în timpul tratamentului.
  • Nu există perioadă de recuperare. Pacienții pot reveni repede la activitățile lor normale

 

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile medicale efectuate cu Cyberknife?

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions