CyberKnife

Distribuie

CyberKnife

Tratament de ultimă generaţie pentru cancer: CyberKnife

Centrul Medical Anadolu adoptă cele mai recente dezvoltări în tehnologia medicală. Una dintre acestea este cea mai avansată formă de radiochirurgie şi în prezent una dintre cele mai sigure căi de tratare a tumorilor în mod non-invaziv: Tehnologia CyberKnife

Creată să distrugă tumorile cu daune minime ale ţesutului înconjurător, tehnologia de ultimă generaţie Cyberknife este disponibilă în Centrul Medical Anadolu din anul 2005, ceea ce îl face al patrulea centru medical din Europa care l-a achiziţionat.

CyberKnife este singurul sistem de radiochirurgie care combină un accelerator liniar, un braţ robotizat şi un sistem de ghidare imagistică. Cu precizia sa unică, Cyberknife poate ținti leziuni care nu sunt accesibile cu sisteme de radiochirurgie comune.

Cu aplicarea unui tratament nedureros şi neinvaziv, Cyberknife este mai rapid ca niciodată. Tratamentul este mult mai scurt ca în mod normal, prin virtutea vitezei ridicate de inducere a dozei şi avansului tehnologic care urmăreşte tumorile în mişcare în timp real. Tehnologia CyberKnife poate elimina nevoia de chirurgie invazivă şi a devenit o opţiune importantă pentru tratament.

Care sunt etapele tratamentului Cyberknife?

Echipa pluridisciplinară evaluează fiecare pacient pentru Cyberknife în conformitate cu protocoalele medicale din diferite arii de expertiză, precum oncologie radiologică, neurochirurgie, chirurgie generală şi urologie. Eligibilitatea tratamentului CyberKnife este evaluată de un grup de lucru pluridisciplinar care decide de la un caz la altul, individual.

Următoarele etape ale tratamentului Cyberknife sunt de obicei parcurse în câteva zile.

Etapa de pregătire

Se fac pregătiri conform cu zona corporală afectată. Dacă pacientul primeşte tratament cerebral, se realizează o mască termoplastică ce se va adapta la fața pacientului, iar noi imagini CT sunt programate. Dacă sunt vizate tumorile prostatei, pancreasului, ficatului, plămânului sau ţesuturilor moi, în obiectiv sunt introduşi de la trei la şase markeri. Se pregăteşte şi un pat vidat pentru ca pacientul să se simtă confortabil.

Etapa de planificare

După etapa de pregătire, pacientul se întoarce acasă. În acest moment, se elaborează un plan pentru transmiterea razelor X către tumoare în cel mai potrivit mod, fără a deteriora ţesutul înconjurător. Medicii şi fizicienii medicali lucrează împreună pe imaginile radiologice ale pacientului pentru a dezvolta un plan optim de tratament care să i se potrivească cel mai bine.

Etapa de implementare

Tratamentul pacientului începe în ziua şi la ora specificate pacientului la sosirea sa în centrul nostru Cyberknife. Tratamentul durează în mod normal între 30 de minute şi două ore. Tratamentul poate fi implementat în două până la cinci fracţiuni. În acest caz, este permis un interval (minim) de 24 de ore pentru fiecare fază a tratamentului. Pacientul poate pleca acasă după fiecare sesiune de tratament.

Ce face Cyberknife o alegere mai bună?

  • Timpul de tratament a fost redus.
  • Acum, tratamentul este mult mai rapid decât înainte datorită unei mese convertibile şi unei viteze crescute de inducere a dozajului.
  • Nu există marker metalic pentru unele aplicaţii pulmonare.
  • Amplasarea de markeri metalici pentru unele aplicaţii pulmonare nu este necesară, evitând riscurile secundare.
  • CyberKnife poate urmări organele în mişcare în timpul tratamentului şi îşi poate ajusta undele pe cale de consecinţă.
  • CyberKnife are un sistem de urmărire IGRT 6D ce include, de exemplu, detectarea schimbărilor rotative la mişcările pacientului în timpul tratamentului.
  • Tratamentul va fi aplicat mai eficient atât pentru pacient cât şi pentru medic, conducând la rezultate mai bune.
  • Radiochirurgia CyberKnife are mai puţine efecte secundare decât radioterapia convenţională.

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Cere gratuit a doua opinie medicală,
răspuns în 48 de ore.


Trimite Gratuit Formularul

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions