Oncologie Medicală

Oncologie Medicală

Departamentul de Oncologie Medicală oferă diagnostic şi tratament pentru majoritatea tipurilor de cancer

De asemenea, este pregătit să ia orice măsură de prevenire, iar dezvoltarea continuă este posibilă prin oportunităţile de cercetare clinică oferite.

Planurile de tratament şi monitorizare a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer sunt elaborate într-o abordare multidisciplinară a departamentelor de chirurgie, radiologie, patologie, medicină nucleară, medicină internă şi oncologie radiologică. În timpul terapiilor şi în consulturile de urmărire, în funcţie de nevoia pacientului, se asigură colaborarea cu echipa de suport şi terapie paliativă, care include algologia (terapia durerii), nutriţia şi psihologia.

Sub supravegherea unui medic specialist, asistenţii medicali din oncologie, cu experienţă în abordarea nevoilor psihologice şi fizice ale pacienţilor bolnavi de cancer, sunt numiţi pentru administrarea chimioterapiei şi îngrijirea pacienţilor.

Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament  medicamentos  utilizat în scopul  de a distruge sau încetini dezvoltarea celulelor canceroase. Împreună cu chirurgia şi radioterapia, chimioterapia formează unul dintre cele mai fundamentale segmente în tratarea tumorilor. Chimioterapia este administrată strict în conformitate cu tipul de tumoare şi cu caracteristicile pacientului.

Chimioterapia este administrată pentru următoarele:

  • Vindecarea completă a pacientului (dispariţia bolii)
  • Împiedicarea proliferării tumorale
  • Încetinirea sau stoparea creşterii masei tumorale
  • Eliminarea sau suprimarea simptomelor generate de tumoare

Ce tipuri de terapie medicală sunt folosite?

Medicamentele pot fi administrate în diferite moduri. În timp ce unele sunt medicamente chimioterapeutice (citotoxice) create să elimine celulele tumorale, altele inhibă dezvoltarea şi proliferarea tumorii (agenţi vizaţi, citostatic). Altele includ hormoni şi terapie de sprijin.

 

Oncologie medicală la ANADOLU

Second opinion

 

Când este folosită chimioterapia?

Pentru anumite tipuri de tumori, chimioterapia este singura metodă de tratament disponibilă. Unele tumori necesită folosirea secvenţială sau simultană a chimioterapiei şi radioterapiei, în timp ce altele pot necesita chimioterapie înainte sau după intervenţia chirurgicală. Durata totală şi frecvenţa de folosire depind în totalitate de programul de chimioterapie selectat specific pentru situaţia pacientului.

Suportul psihologic

Nu este ceva neobişnuit ca pacienţii să aibă nevoie de ajutor psiho-social în procesul tratamentului cancerului. Abordarea multidisciplinară de tratament adoptată de Centrul Medical Anadolu înseamnă că pacienţii, precum şi rudele acestora, pot primi suport psihologic. Colaborarea şi unitatea dintre familia pacientului şi echipa medicală a dovedit un efect pozitiv în decursul tratamentului. 

Nutriţie şi dietă

O dietă echilibrată şi sănătoasă nu doar întăreşte rezistența organismului la afecţiuni şi boli, dar îl şi ajută să învingă bolile mai repede. Având ca scop administrarea unor alimente sănătoase şi menţinerea unui progra

m dietetic hrănitor pentru pacienţii săi, Centrul Medical Anadolu oferă servicii de consultanţă pentru pacienţii care primesc tratament împotriva cancerului. Consultarea unui nutriţionist permite crearea unui program dietetic satisfăcător atât în privinţa gustului, cât şi a suportului în tratament.

Tratamentul durerii

Departamentul nostru de algologie (managementul durerii) a fost înfiinţat pentru tratarea persoanelor care suferă de dureri cronice. Domeniile de specialitate includ, fără limitare, durerea provocată de cancer, durerea de cap, durerea de spate/ gât, durerea neuropată (de nervi), durerea musculară şi durerea chirurgical sau post-traumatică.

Departamentul are capacitatea şi experienţa necesară pentru utilizarea eficientă a abordării multidisciplinare (“Pain Board”).
Durerea este o experienţă personală care necesită abordări personalizate de tratament.
În urma unui consult detaliat, specialiştii în durere vor stabili cele mai adecvate opţiuni de tratament pentru pacient.

Sunt disponibile multiple modalităţi de tratament. Toate tipurile de modalităţi de tratament invaziv, inclusiv injecţii epidurale, blocaje nervoase, leziuni cu radiofrecvenţă, stimularea măduvei osoase, sistemele de pompare/ port pentru coloana vertebrală, sunt aplicate cu succes în situaţiile menţionate. Cazul fiecărui pacient este analizat personal astfel încât să se ofere cea mai bună combinaţie de terapii pentru mai multă eficienţă în tratarea afecţiunii oncologice.

Contactează un specialist în oncologie medicală 

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions