Chirurgie Oncologică

Chirurgie Oncologică

Centrul Medical Anadolu adoptă o abordare multidisciplinară în tratarea cancerului. Şedinţele periodice multidisciplinare de evaluare a pacientului, conduse în special pentru pacienţii cu cancer, permit adaptarea unui plan pentru chirurgie oncologică la starea specifică a persoanei.

Centrul Medical Anadolu efectuează următoarele operaţii în tratarea cancerului:

Chirurgie generală

La departamentul de chirurgie generală, ne concentrăm pe chirurgia celor trei sisteme principale. Primul este sistemul endocrin, care include operaţia tiroidei şi operaţia suprarenalelor minim invazivă pentru tumorile suprarenale. Apoi, tumorile gastrointestinale, operaţia de cancer laparoscopică la colon şi rect, precum şi intervenţii pentru cancer de stomac. În al treilea rând, ne concentrăm pe forme de cancer ale sistemului hepatopancreatobiliar (ficat, pancreas şi sistemul biliar). În afară de intervenţiile chirurgicale standard, oferim alternative minim invazive pentru pacienţii cu cancer biliar şi anumite tumori hepatice.

Oncologie ortopedică

Centrul nostru de Oncologie Ortopedică este dedicat celor mai eficiente modalităţi terapeutice pentru tratarea sarcomului osos şi tisular. Tumorile osoase maligne includ osteosarcomul, sarcomul Ewing, condrosarcomul, fibrosarcomul, carcinomul metastatic, mielomul şi alte tumori osoase metastatice. Centrul nostru de oncologie ortopedică oferă şi tratamente inovative precum procedurile de salvare a membrelor prin eliminarea chirurgicală a tumorii.

Echipă multidisciplinară de tratament

Din echipa Anadolu fac parte chirurgi ortopezi de top, precum şi specialişti în reabilitare din domenii precum:

 • Oncologie medicală
 • Oncologie radiologică
 • Oncologie pediatrică
 • Radiologie musculo-scheletică
 • Chirurgie ortopedică
 • Patologie

Îngrijirea pacienţilor este coordonată şi gestionată prin şedinţe săptămânale între aceste departamente. În plus, pacienţii noştri au acces la:

 • Înscriere în studii clinice
 • Suport psiho-social
 • Educaţie şi resurse pentru pacienţi
 • Grupuri de sprijin
 • Îngrijire completă

Găsește un medic oncolog bun

Caut un doctor

 

Echipa multidisciplinară Anadolu lucrează împreună pentru a realiza o evaluare completă şi pentru a stabili cel mai bun curs de tratament disponibil. Copiii cu tumori ce le ameninţă membrele sau viaţa, din întreaga Turcie sunt trimişi la Departamentul de Oncologie Ortopedică al Centrului Medical Anadolu. Medicii noştri au o vastă experienţă cu formele rare şi provocatoare de osteosarcom care necesită proceduri chirurgicale speciale, precum operaţia de salvare a membrelor şi plastia prin rotație.

Oncologie ginecologică

La Departamentul de Ginecologie şi Oncologie, specialiştii Anadolu pot trata toate tipurile de cancer ginecologic, precum cancerul de col uterin (cancer  cervical) , cancerul ovarian, cancerul uterin, cancerul vulvar, cancerul vaginal şi boala trofoblastică gestaţională. Pentru bolile în stadii timpurii ale carcinomului endometrial şi cervical, se preferă intervenţii chirurgicale laparoscopice care permit o recuperare rapidă şi un nivel scăzut de durere. Operaţiile laparoscopice asupra cancerelor ginecologice sunt efectuate la standarde înalte şi fără compromisuri. În sălile de operaţii ale centrului medical, specialiştii pot obţine un diagnostic intra-operator prin intermediul patologului care participă la intervenţie. Graţie infrastructurii tehnologice avansate a centrului, toate studiile de imagistică radiologică pre-operatorie pot fi analizate de chirurg şi radiolog în timpul operaţiei în interiorul sălilor de operaţii. Deciziile de tratament post-operatoriu se iau în baza şedinţelor periodice ale consiliului, cu participarea colegilor noştri din diferite specialităţi, inclusiv oncologie radiologică, oncologie medicală, radiologie şi patologie.

Oncologie ORL

Departamentul de oncologie ORL tratează chirurgical tumorile benigne şi maligne din regiunea capului şi gâtului. Operaţia carcinoamelor laringeale este una dintre cele mai întâlnite proceduri în cadrul departamentului ORL. Acestea includ o gamă largă de operaţii oncologice, precum operaţia endoscopică – microlaringeală de păstrare a organului pentru carcinoamele timpurii laringeale ale glotei şi alte tehnici, precum laringectomia parţială sau totală cu sau fără disecţia gâtului pentru cancere extensive ale laringelui. Departamentul lucrează în strânsă colaborare cu alte departamente pentru mai multe tipuri de tumori craniene, precum glomus jugular, tumori acustice sau carcinoame ale osului temporal. Departamentul poate opera tumori dificil de tratat cu sisteme navigaţionale. Tumorile glandei salivare, în special tumorile parotide, sunt rezecate sub monitorizare neutră. Tumorile sinusului paranazal pot fi vindecate cu mai puţine pierderi funcţionale datorită unei echipe chirurgicale cu experienţă şi celor mai recente echipamente endoscopice. Echipa chirurgicală are o experienţă vastă în chirurgia oncologică nu doar pentru rezecţii primare dar şi pentru intervenţii reconstructive complexe.

 

Solicită GRATUIT a doua opinie. Răspuns în 48 de ore

Second opinion

 

Neurochirurgie oncologică

Numărul pacienţilor cu cancer este în creştere în toată lumea. Se cunoaşte ca 20-25% din pacienţii cu cancer au metastaze cerebrale sau ale coloanei vertebrale. Departamentul de neurochirurgie este deseori implicat în aceste cazuri pentru diagnoză şi tratament. Departamentul de neurochirurgie din Centrul Medical Anadolu tratează toate tipurile de pacienţi cu probleme neuro-oncologice.

Afecţiunile neuro-oncologice tratate de Anadolu includ:

 • Tumori cerebrale
 • Tumori ale coloanei vertebrale
 • Tumori ale nervilor periferici
 • Tumori ale măduvei spinării

Tumorile cerebrale benigne includ adenoame pituitare, neurinom acustic (schwanomul vestibular) şi meningiom. Tumorile maligne care necesită cel mai frecvent intervenţie chirurgicală sunt gliomul şi leziunile metastatice. Tumorile coloanei vertebrale sunt în majoritate tumori metastatice. Metastaza coloanei vertebrale aduce de obicei dureri severe care necesită tratament. Tumorile nervilor periferici şi ale măduvei spinării sunt importante datorită efectului lor , cauzând durere şi slăbiciune.

 • Tehnologii
 • Neuro-navigare
 • Radiochirurgie Cyberknife
 • Angiografie digitală
 • RMN şi CT avansat
 • Biosie stereotactică fără cadru
 • Monitorizare EEG video
 • Imagistica creierului

Pentru tumorile cerebrale adânci, specialiştii efectuează neuro-navigare pentru a minimaliza daunele la ţesuturile cerebrale normale. Aceste tehnologii ajută chirurgul să găsească o tumoare mică, aflată la adâncime, folosind o mică incizie. Confortul post-operator al pacientului este mult mai mare în aceste cazuri. Centrul foloseşte şi biopsii asistate de navigare, care ajută în obţinerea unui diagnostic în leziunile dificile, precum şi radiochirurgie Cyberknife în tratarea unor tumori. În plus, monitorizarea video EEG şi imagistica creierului ajută la localizarea tumorilor.

Diagnosticarea şi tratamentul tumorilor

Gestionarea tumorilor cerebrale şi ale coloanei vertebrale necesită o abordare comprehensivă şi multidisciplinară. La Centrul Medical Anadolu, pacienţii sunt abordați prin colaborarea dintre următoarele departamente:

 • Oncologie medicală
 • Oncologie radiologică
 • Neuroradiologie
 • Neuropatologie

Echipamentele, tehnologia şi experienţa necesară permit un nivel înalt de îngrijire în cazul tumorilor cerebrale şi ale coloanei

Alte departamente

Abordarea multidisciplinară este crucială şi în tratarea cancerelor sistemului urologic. În plus, la cancerul renal şi testicular, echipa de chirurgie urologică cu o vastă experienţă poate realiza intervenţii chirurgicale complicate de oncologie urologică. Centrul Medical Anadolu are experienţă şi în tratarea chirurgicală a melanomului, un tip comun de cancer de piele.

 

Chirurgie oncologică la ANADOLU

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions