Oncologie Radiologică

Oncologie Radiologică

Rezultatele clinice de succes necesită, în general, o combinaţie de modalităţi de tratament, inclusiv chirurgie, terapie radiologică, medicaţie anti-cancer şi terapie hormonală, imunoterapie, terapie direcţionată şi terapie genetică.

Astăzi, tehnologia terapiei cu radiaţii este atât de avansată încât razele X pot fi personalizate pe forma tumorii şi transmise direct către zona vizată cu un grad înalt de precizie şi intensitate.

Oncologia radiologică reprezintă utilizarea medicală a radiaţiei ionizante ca parte din tratamentul cancerului, pentru a controla celulele maligne. Ca disciplină, se concentrează pe tratarea cancerului şi, uneori, a altor afecţiuni. Oncologia radiologică examinează efectul radiaţiei şi comportamentul tumorii şi se implică în cercetare şi formare.

Ce este radioterapia?

Radioterapia este folosirea radiaţiei ionizante în afecţiunile maligne şi unele afecţiuni benigne selectate. Aproximativ 60-80% dintre pacienţii cu cancer sunt expuşi la radioterapie cel puţin o dată în decursul bolii. Radioterapia poate fi folosită cu scop curativ, în terapii adjuvante (intensificând eficiența altor tratamente), în scop paliativ (când vindecarea nu este posibilă iar obiectivul este controlul local sau remedierea simptomatică) sau în scop profilactic (protector).

Departamentul de oncologie radiologică oferă pacienţilor o echipă de specialiști bine formaţi şi cu vastă experienţă, capabili să folosească şi să urmeze tehnologii avansate la standarde internaţionale. Personalul din oncologie radiologică include oncologi radiologi,  fizicieni medicali, tehnician radioterapeut, tehnician simulator, tehnician de calibrare, asistent medical, dozimetrist, psiholog, specialist în servicii sociale, dietetician, specialist în protecţia la radiaţii şi un ofiţer administrativ. Departamentul de oncologie radiologică este dotat cu infrastructură şi echipamente de ultimă generaţie, oferind practici radioterapeutice la standard internaţional. Mai mult, Centrul Medical Anadolu este într-un parteneriat strategic cu Johns Hopkins Medicine, care a ocupat primul lor în clasamentul SUA timp de mai mulţi ani consecutivi, inclusiv pentru tratamente oncologice şi pentru parteneriat de încredere în furnizarea terapiilor.

Sistemele implementate pentru planificarea tratamentelor sunt create să aplice proceduri de planificare pe bază imagistică. Acestea folosesc cele mai recente tehnologii pentru a stabili limitele tumorilor prin procesarea şi transferul imaginii. Toate dosarele pacienţilor din Centrul Medical Anadolu sunt păstrate în format digital pentru a simplifica procesul de monitorizare a pacienţilor cu cancer.

 

Tratament cancer la ANADOLU

Second opinion

 

Terapia conformală tridimensională radiologică (3D-CRT)

Radioterapia conformală este creată să furnizeze doze mari de radiaţii către celulele canceroase în acelaşi timp cu reducerea semnificativă a radiaţiilor către ţesuturile sănătoase învecinate, permiţând medicilor să vizualizeze zona de tratare în trei dimensiuni cu o precizie mai mare decât terapia convenţională, vizând tumoarea în acelaşi timp cu protejarea ţesutului sănătos.

Terapia radiologică cu intensitate modulată (IMRT)

IMRT furnizează o doză de radiaţii ridicată pentru uciderea celulelor tumorii numai în locaţia acesteia prin aplicarea cu precizie a fasciculelor cu câmpuri modulate de intensitate din mai multe unghiuri ale fasciculului. Folosind metode computerizate sofisticate de calcul al dozei, aceasta permite conformarea cu precizie a fasciculului la forma tumorii, protejând semnificativ ţesutul sănătos.

Experţii şi echipa din oncologie radiologică

Unitatea de oncologie radiologică din Centrul Medical Anadolu este formată dintr-o echipă interdisciplinară de personal cu înalte calificări şi specialişti în oncologie radiologică, inclusiv doi terapeuţi în radiaţii (calificaţi internaţional cu normă întreagă), patru fizicieni în radiaţii şi şase tehnicieni de oncologie radiologică sprijiniţi de echipa de asistenţi medicali.

 

Oncologie radiologică la ANADOLU

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions