Varian Edge Radiochirurgie

Varian Edge Radiochirurgie

Caracteristicile aparatului şi utilizare

 

tratament cancer Varian Edge

Acest aparat are toate sistemele software și hardware de care au nevoie medicii, specialiştii în fizică medicală și tehnicienii în toate etapele procesului de tratament, de la planificarea tratamentului, până la monitorizarea în timp real a tumorii şi transmiterea precisă a dozei.

  • Aparatul are setări de viteză ridicată a dozelor la 2 nivele de energie permițând sesiuni mai scurte de tratament.
  • Sistemul colimator multileaf (multilamelar) high definition cu 120 de lame şi o lățime a lamelor de 2,5 mm administrează cu o precizie milimetrică o doză mare de raze asupra tumorii protejând în același timp țesuturile normale cu aceeași precizie.
  • Direcționarea exactă a radiației spre ținta corectă poate fi realizată cu ușurință prin poziționarea pacientului în șase axe cu ajutorul mesei PerfectPitch 6DoF. Atât erorile liniare cât și cele unghiulare  sunt corectate automat în funcţie de poziţia pacientului, prin urmare se poate evita ca  pacienții să rămână imobilizați şi să aștepte minute în șir pe masa de tratament pentru ajustări.
  • După ce ajustarea pacientului cu sistemul Edge se încheie, se foloseşte monitorizarea în timp real a suprafeței pentru a detecta eventualele mişcări ale pacientului. Mișcarea potențială a pacientului poate fi monitorizată prin compararea suprafeței de referință a pacientului determinată înainte de tratament prin tehnologia de imagistică 3D cu imaginile obținute în timpul tratamentului, printr-un sistem denumit Optical Surface Monitoring System (OSMS) fără utilizarea nici unui marker. Mișcările pacientului în afara limitelor de toleranță sunt detectate în mod automat.
  • Poziționarea corectă și monitorizarea mișcărilor pacientului sunt importante pentru tratarea corectă și precisă a organelor mobile. În acest scop sunt utilizate sistemele avansate IGRT integrate ale aparatului Edge. Reglarea dozei-imaginii (kV, CBCT și imagistica MV) poate fi efectuată în orice moment în timpul tratamentului. Mișcarea asociată cu respirația poate fi monitorizată în timpul administrării dozei.
  • Pentru procedurile de radiochirurgie intracraniană (în interiorul craniului), datorită  HyperArc HDRT-ului, administrarea razelor din mai multe puncte poate fi realizată prin utilizarea razelor non-coplanare, iar reduceri semnificative ale dozei pot fi obținute cu ușurință pentru zonele din afara tumorii. Gantry-ul, masa şi capul rotativ care administrează razele controlează în mod automat mişcarea şi scurtează durata tratamentului, eliminând întreruperile cauzate de permanentele intrări în cameră.

Aparatul Varian Edge este unul dintre cele mai noi produse tehnologice ale companiei Varian, care combină, în platforma aceluiași aparat, metodele convenționale de tratament cu celelalte metode de tratament avansate, cum ar fi radiochirurgia. Acesta este un sistem integrat care întrunește la un loc într-o singură platformă toate cerințele radioterapiei clinice stereotactice. Cu acest aparat, pot fi tratate toate tumorile din interiorul capului și corpului.

Dorești o opinie specializată pentru tratamentele efectuate cu Varian Edge?

Second opinion

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions