Chirurgia urechilor

Chirurgia urechilor

Anomaliile urechii la diferite niveluri pot apărea la nou-născuții, ca urmare a dezvoltării întârziate sau incomplete a urechii în timpul sarcinii. Această anomalie poate apărea într-un spectru larg, de la o anomalie a urechii proeminentă, până la microtie, care reprezintă o malformatie congenitala de severitate variabila a urechii externe si medii.
Deoarece factorii care afectează dezvoltarea urechii pot afecta multe structuri din zona feței provenind din aceleași țesuturi, alte anomalii concomitente (cum ar fi structurile urechii medii și ale urechii interne afectate, asimetria feței, lipsa sau asimetria osului maxilarului inferior) ale acestor pacienți ar trebui trebuie evaluate și totodată ar trebui planificate tratamente concomitente.
În plus, deoarece acești bebeluși pot avea multe comorbidități, cum ar fi despicătura palatului sau a buzei, anomalii ale tractului urinar și ale rinichilo. Prin urmare, este extrem de important ca evaluarea lor generală să fie făcută cu mare atenție.

Microtia – condiție patologică a urechii externe

Microtia este o condiție patologică a urechii externe, în care este individul afectat este născut cu o ureche externă care prezintă malformații sau este absentă.

Care sunt cauzele microtiei?

Microtia se dezvoltă de obicei în primul trimestru de sarcină, în primele saptamani de dezvoltare fetală. Cauzele microtiei sunt în mare parte necunoscute, dar uneori sunt legate de consumul de droguri și alcool din timpul sarcinii. Anumite condiții de mediu și o dietă scăzută în carbohidrați și acid folic pot cauza microtia.
Microtia nu pare a fi o afecțiune moștenită genetic. În majoritatea cazurilor, copiii cu microtie nu au alți membri ai familiei afectatați de această afecțiune.

Microtia – tratament

Pentru chirurgia reconstructivă sunt preferate vârstele cuprinse între 5 și 7 ani. Se recomandă ca această reparație să fie efectuată înaintea intrării copilului în mediul școlar. Cu toate acestea, nu este recomandat să efectuați o intervenție chirurgicală în perioadele foarte timpurii, având în vedere că îndepărtarea timpurie a coastei poate provoca deformări toracice, în special pentru reparații unde va fi utilizată coasta. În plus, este necesar să așteptați până la perioada școlii pre-primare, deoarece urechea formată foarte devreme în perioada de creștere va fi mai mică decât urechea opusă atunci când copilul va crește.

Ce rol pot avea țesuturile autologe în reconstrucția urechii?

Deși în trecut au fost descrise multe operații de reconstrucție a urechii, cum ar fi realizarea unui lob al urechii cu părți din țesutul obrazului, o reconstrucție completă a urechii a fost efectuată pentru prima dată în mod oficial de Gillies în 1920. Cercetătorul numit Tanzer a descris reconstrucția urechii în mai multe etape și tehnicile de reconstrucție a cartilajului au fost descrise de Brent.
În cazul acestor operații, planificarea preoperatorie este la fel de importantă ca și intervenția chirurgicală. În metodele standard, partea sănătoasă a urechii este marcată cu o peliculă cu raze X sau o foaie de nailon transparent și se iau măsurători. Deoarece șablonul obținut va avea aceeași simetrie atunci când va fi vizualizat din cealaltă parte, acest șablon devine un ghid pentru urechea care trebuie reconstituită.

Reconstrucția chirurgicală a urechii în mai multe etape, cu ajutorul cartilajului costal

Urechea poate fi reconstruită prin atașarea unor grefe din cartilajul costal al copilului. Sunt necesare de la două până la patru astfel de intervenții, în decursul unui an.

Cartilajul costal este scos din toracele copilului și este utilizat pentru a se realiza forma unei urechi. Produsul rezultat este implantat sub piele, în locul unde urechea ar fi trebuit să se afle de la bun inceput.
După ce cartilajul nou a fost complet incorporat în locul potrivit, se pot efectua intervenții chirurgicale suplimentare și grefe de piele pentru a reface mai bine urechea. Această intervenție este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani.

Reconstrucția urechii într-o singură etapă, folosind o grefă:

Acest tip de reconstructie implică implantarea unui material sintetic. Acest tip de intervenție poate fi efectuat dintr-o singură procedură și utilizează țesut din scalp pentru a acoperi materialul de implant.

Ce este urechea protetică?

Este procesul de creare a unei urechi protetice externe prin luarea unei urechi sănătoase ca probă. Cel mai important aspect al acestei metode este că protezele pot arăta foarte real si pot fi fixate cu diferiti adezivi medicali sau cu diferite sisteme de fixare chirurgicale.

Tehnologia implantului aplicată de dentiști pentru proteze dentare este utilizată pentru fixarea protezei pe craniu. După ce 2-3 implanturi plasate în osul craniului sunt topite cu osul, magneții foarte puternici sunt așezați pe capetele lor și proteza este fixată pe cap. Faptul că proteza nu atrage atenția atunci când este privită depinde de capacitatea medicului de a efectua procedura. Imaginile tridimensionale ale urechii opuse sunt obținute folosind scanere tridimensionale sau prin tomografie computerizată.
Procedura de plasare a sistemelor de fixare este minoră, iar timpul de recuperare este minim. Cu cât culoarea și detaliile protezei sunt mai bune, cu atât rezultatul va fi mai perfect. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că, chiar și atunci când potrivirea culorilor este perfect realizată, dacă pacientul se bronzează la soare sau apar modificări ale culorii pielii în timp, proteza nu se va adapta la aceste modificări.

 

Chirurgie plastică la ANADOLU

Second opinion

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2021
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions