Chirurgie robotică

Chirurgie robotică

Chirurgia robotică are numeroase avantaje atât pentru pacienţi cât şi pentru chirurg. Este un nou pas al chirurgiei minim invazive după chirurgia laparoscopică, care a înlocuit deja chirurgia convenţională în mai multe domenii.

Ce oferă chirurgia robotică unui pacient

 • Pierderi reduse de sânge şi nevoi scăzute de transfuzie.
  Procedurile chirurgicale robotice sunt asociate cu o pierdere mai mică de sânge, în special în chirurgia cancerului, care reduce apoi nevoia de transfuzii de sânge intra-operatorii sau post-operatorii.
 • Mai puţină durere, mai puţine calmante.
  Deoarece chirurgia robotică elimină nevoia de incizii mari, pacienţii au o durere post-operatorie de mai mică intensitate şi, astfel, necesită mai puţine calmante.
 • Spitalizare mai scurtă.
  Procedurile asistate robotic rezultă într-un timp de spitalizare mai scurt în comparaţie cu chirurgia deschisă. În mai multe proceduri, pacienţii sunt externaţi în ziua intervenţiei sau în următoarea zi. Pacienţii se recuperează mai repede şi mai uşor şi îşi reiau activităţile fizice normale.
 • Risc mai mic de infecţie.
  Riscul de infecţie este redus în chirurgia robotică deoarece abdomenul nu este deschis şi hemoragia este mai mică.
 • Rezultat cosmetic îmbunătăţit.
  Chirurgia robotică nu necesită incizii mari în peretele abdominal şi toate intervenţiile sunt efectuate prin 3 sau 4 orificii mici în abdomen. Astfel, pacientul va avea mai puţine cicatrici.

 

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile chirurgicale efectuate cu ajutorul tehnologiei Da Vinci?

Second opinion

 

Imagine tridimensională de înaltă rezoluţie

În timp ce imaginile laparoscopice standard se obţin printr-o singură cameră, chirurgia robotică se foloseşte de două camere de înaltă definiţie în timpul operaţiei, asigurând o imagine tridimensională cu o mărire de 10x/12x. Instrumentele robotice ajung în locuri care în mod normal nu pot fi accesate de mâna chirurgului şi permit acestuia să vadă structuri care sunt prea mici pentru a putea fi observate cu ochiul liber. Astfel, chirurgul poate opera părţi ale cavităţii abdominale sau ale altor cavităţi, ce nu pot fi accesate prin chirurgia deschisă.

Rază mai mare de mişcare

Robotul de ultimă generaţie din cadrul Centrului Medical Anadolu dispune de patru braţe robotice. Unul controlează camera şi celelalte trei susţin instrumentele chirurgicale. Cele două braţe reprezintă mâna stângă şi dreaptă a chirurgului. Celălalt braţ permite sarcini suplimentare, precum separarea şi retragerea ţesutului şi urmărirea suturii chirurgicale. Robotul are la capete o tehnologie articulată numită EndoWrist. Acest dispozitiv permite şapte grade de libertate în mişcare şi două grade de rotaţie axială, mimând 3 mişcări ale mâinii şi 3 mişcări ale încheieturii pentru apucare şi tăiere. Raza mai mare de mişcare a acestor instrumente elimină multe provocări întâmpinate în procedurile chirurgicale laparoscopice bidimensionale.

Filtrarea tremurului mâinilor

Mişcările manuale ale chirurgului sunt scalate şi transpuse la braţele robotului printr-un sistem computerizat. Chiar şi cele mai mici tremurături ale mâinii sunt eliminate de această tehnologie. Sistemul robotic filtrează tremurăturile care sunt mai mari de 6 Hz astfel încât procedurile care necesită o sensibilitate ridicată să poată fi efectuate cu uşurinţă.

Dorești o opinie specializată pentru intervențiile chirurgicale efectuate cu ajutorul tehnologiei Da Vinci?

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions