Aplicaţii în chirurgia toracică

Aplicaţii în chirurgia toracică

CUM DIFERĂ CHIRURGIA ROBOTICĂ DE VIDEOTORASCOPIE ÎN CHIRURGIA TORACICĂ?

Prin chirurgia toracică robotică sau chirurgia toracică asistată de robot se înţelege desfăşurarea unor proceduri chirurgicale prin efectuarea de mici incizii în cavitatea toracică, utilizând sistemul robotic da Vinci.

Instrumentele care simulează încheietura mâinii umane, controlul intuitiv al mişcării şi imaginile tridimensionale de înaltă rezoluţie ajută chirurgul să depăşească limitările metodei chirurgicale toracoscopice convenţionale deschise sau metodelor de chirurgie toracoscopică.

Prin această abordare, este posibil să se efectueze intervenţii mai complexe:

  • Consola chirurgului
  • Unitatea pacient cu 4 braţe interactive
  • Diagramă de înaltă rezoluţie cu vizualizare tridimensională

Chirurgul care lucrează cu sistemul da Vinci, monitorizând de la consolă, vede imagini tridimensionale ale câmpului chirurgical. Sistemul măsoară şi traduce mişcările mâinii chirurgului către braţele interactive robotice, după filtrare. Micromişcările instrumentelor da Vinci sunt comandate de un procesor de calculator întegrat în sistem. Mâinile mici şi precise ale robotului da Vinci oferă un spaţiu larg de mişcare, chiar peste limitele încheieturii umane, astfel încât devine posibilă efectuarea manevrelor care ar fi imposibile cu instrumente convenţionale laparoscopice şi toracoscopice. Fiecare braţ al robotului da Vinci este capabil de mişcări la 540 grade, în comparaţie cu mişcarea de 180 grade a mâinii umane. Acest lucru permite chirurgului să opereze mult mai eficient.

 

Dorești să afli mai multe despre tehnologiile revoluționare folosite pentru chirurgia toracică?

      Tehnologii revoluționare

 

Aplicaţii în chirurgia toracică

Aplicaţiile în chirurgia toracică includ scoaterea unui plămân întreg (pneumonectomie), a unui lob (lobectomie) sau a unui segment (segmentectomie).

Mai mult, robotul se poate utiliza cu succes în operaţiile esofagiene şi ale chisturilor şi maselor care se află în spaţiul dintre plămâni (mediastin).

Cum diferă chirurgia robotică de videotorascopie în chirurgia toracică?

In videotoracoscopie, percepţia adâncimii se pierde datorită imaginii bidimensionale care poate rezulta în coordonarea redusă ochi-mână, crescând riscul potenţial pentru complicaţii majore datorită acţiunilor efectuate aproape de organele vitale.

Pe de altă parte, chirurgia robotică permite mărirea de 10-12 ori şi beneficiază de imagini tridimensionale. Mai mult, instrumentele videotoracoscopice sunt limitate în privinţa mişcării, în timp ce instrumentele robotice au mai mult succes în procedurile complicate, deoarece au o manevrabilitate mare cu încheietura mâinii, mişcarea posibilă fiind de 540 grade.

Beneficiile chirurgului şi ale pacientului

Acest tip de chirurgie permite pacientului să treacă prin mai puţină durere, să aibă cicatrici mai mici, să stea mai puţin în spital, sa aibă o pierdere de sânge mai mică, complicaţii mai puţine, timp de recuperare mai redus şi reîntoarceri mai rapide la activităţile zilnice, în timp ce oferă chirurgului imagini de înaltă rezoluţie, tridimensionale, cu domeniu de mişcare mai bun şi manipulare mai sigură şi mai confortabilă în timpul operaţiei chirurgicale.

Cum putem folosi chirurgia robotica la pacienţii cu cancer?

Cum este această chirurgie superioară?

Pacienţii ideali sunt cei care au tumori mai mici de 5 cm localizate într-un lob al plămânului. Acestor pacienţi li se pot efectua în siguranţă operaţii de disecare a glandei limfatice mediastinale, aspect foarte important la pacienţii cu lobectomie sau cu cancer, în timp ce se conservă principiile oncologice. Mai mult, s-au raportat cazuri de scoatere a unui plămân întreg. Experţii scot în evidenţă că intervenţii mai complicate şi mai invazive ar deveni posibile prin creşterea experienţei în chirurgia robotică.

 

Chirurgie toracică la ANADOLU

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions