Chirurgia Obezităţii

Chirurgia Obezităţii

Schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor nutriționale este însoțită de obezitate. Este crucial să  prevenim la timp creșterea și tratarea obezităţii , care este pe locul 2 în lume pe lista “problemelor de sanatate care pot fi prevenite” după afecţuinile cauzate de fumat. Este un lucru cunoscut ca tehnica medicală în ceea ce priveşte obezitatea a evoluat foarte mult in ultimii ani.

Obezitatea, care este definită de către Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ), ca şi o “acumulare anormalăşi excesivă de grăsime în ţesuturile grase”, este o problemă de sănătate publică din ce in ce mai întâlnită. Metoda de tratament pentru obezitate este decisă prin luarea în considerare atât a factorilor de mediu cât şi a celor genetici, care rezultă din. Metoda chirurgicala , una dintre opțiunile pentru tratamentul obezității , dă rezultate de succes atunci când este aplicatăcorect și etapele tratamentului îî sunt explicate în mod clar pacientului.

Obezitatea clasică este cea care se observă cel mai mult

Dr. Erdem Türemen, Endocrinologie si Metabolism Boli Specialist în Centrul de Sănătate Anadolu, definește obezitatea ca o boală care vine cu schimbari de comportament, endocrine și metabolice odată cu creșterea în raportul de grăsime corporală, și care depinde de mai mulți factori complecși: ” În cazul în care luăm în calcul factori care contribuie la obezitate într-o gamă largă, pe de o parte există obezitatea care rezultă din mutația unei singure gene ( gena leptinei, gena receptor 4 melanocortinei), acolo unde transmiterea genetică aobezitaţiieste încă valabilă, pe de altăexistă factori de mediu cum a fi imobilitatea.

Obezitatea rezultată dintr-o singură genă și sindroame genetice constituie doar un procent foarte mic. Cele mai multe cazuri de obezitate sunt cele clasice, care apar din cauza dezechilibru între caloriile produse și cele arse. În plus, unele boli endocrinologice, cum ar fi hipotiroidismul, sindromul Cushing și sindromul polichistic peste asemenea, pot provoca obezitate

 

Endocrinologie la ANADOLU

Second opinion

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2022
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions