Chirurgia craniomaxilo-facială

Chirurgia craniomaxilo-facială

Chirurgia craniomaxilofacială se preocupă de tratarea afecțiunilor și defectelor din zona: capului, gâtului, fetei și maxilarelor / regiunea cranio-maxilo-facială, precum și a țesuturilor moi și tari ale cavității orale.
Această specialitate chirurgicală tratează un spectru larg de boli, leziuni și defecte la nivelul capului, gâtului, feței, maxilarelor și țesuturilor dure și moi ale regiunii orale și maxilo-faciale, precum chirurgia pentru bebelușii al căror craniu nu este în creștere (craniosinostoză), intervenții chirurgicale pentru bebelușii cu despicătura de palat și despicătura de buză, operații dentare (chirurgie ortognatică) pentru pacienții cu probleme de închidere a maxilarului (chirurgie ortognatică) pentru bebeluși fără urechi, hipertelorism, implanturi faciale, sindromul Pierre Robin, hipoplazia mandibulară), paralizia facială (paralizia nervului facial) și fracturile oaselor feței (fracturi maxilo-faciale).

Fiecare dintre aceste operații necesită abilități tehnice chirurgicale avansate și experiență. Succesul acestor operații poate fi atins doar prin efortul și abilitatea chirurgului. Chirurgul plastic care se ocupă de acești pacienți ar trebui să facă parte dintr-o echipă multidisciplinară (formată dintr-un chirurg plastic, un neurochirurg, un ortodont, un radiolog, un genetician medical, un oftalmolog, un specialist ORL, un anestezist, un psiholog, un ginecolog, logoped și fotograf medical).
Cunoașterea, opiniile și contribuțiile din diferite discipline medicale asigură că diagnosticul și tratamentul pacientului sunt mai exacte și mai rapide. În plus, majoritatea acestui grup de pacienți se află în grupa de vârstă pediatrică.
Efectele intervențiilor chirurgicale efectuate din cauza schimbării raportului capului și feței în timpul procesului de creștere ar trebui urmărite atent. În anumite situații, sunt necesare intervenții chirurgicale suplimentare sau tratamente non-chirurgicale.

 

Chirurgie plastică la ANADOLU

Second opinion

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions