Știri

Care sunt avantajele chirurgiei robotice în chirurgia toracică?

de Dr. Conferenţiar Altan Kır, Dr. Conferenţiar în Chirurgie Toracică

Chirurgia robotică are numeroase avantaje atât pentru pacienţi cât şi pentru chirurg. Este un nou pas al chirurgiei minim invazive după chirurgia laparoscopică, care a înlocuit deja chirurgia convenţională în mai multe domenii. Roboții chirurgicali oferă o libertate de mișcare superioară mâinii umane, precum și o vedere tridimensională de înaltă definiție a câmpului operator.

Instrumentele care simulează încheietura mâinii umane, controlul intuitiv al mişcării şi imaginile tridimensionale de înaltă rezoluţie ajută chirurgul să depăşească limitările metodei chirurgicale toracoscopice convenţionale deschise sau ale metodelor de chirurgie toracoscopică.

Care sunt avantajele chirurgiei robotice?

Având o capacitate de vizualizare 3D, dar și o manevrabilitate mai ușoară a instrumentelor, chirurgia robotică oferă multe avantaje în comparație cu aplicațiile chirurgicale convenționale, cum ar fi:

  • Reducerea pierderilor sangvine și a nevoii de transfuzie;
  • Mai puțină durere, mai puține analgezice;
  • Perioadă de spitalizare mai scurtă și recuperare mai rapidă;
  • Risc mai redus de infecție;
  • Rezultat estetic îmbunătățit;
  • Chirurgul execută mișcări mai sigure.

Tipuri de intervenții și indicațiile chirurgiei robotice

Chirurgia robotică vine să compenseze toate aceste limite ale chirurgiei laparoscopice, aducând o imagine tridimensională a câmpului operator, amplificarea dexterității, precizie chirurgicală îmbunătățită și confort ergonomic. Este astfel posibilă abordarea unor proceduri chirurgicale complexe, care pot fi efectuate sigur și eficace, cu mai puține complicații, cu scăderea timpului de spitalizare și cu rezultate îmbunătățite.Chirurgul ajunge în spații pe care nu le-ar putea explora prin alte tehnici chirurgicale.

Intervențiile chirurgiei robotice din cadrul Centrul Medical Anadolu sunt realizate de echipe chirurgicale de elită și cuprind:

  • Intervenții de chirurgie toracică.
  • Intervenții de chirurgie generală: rezecții de colon, rezecții de rect, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei.
  • Intervenții ginecologice: histerectomii (pentru tumori benigne sau maligne), miomectomii, chirurgia endometriozei.
  • Intervenții de chirurgie urologică: prostatectomii, nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

Boli – Chirurgie toracică

Efectuăm o gamă variată de operații la nivelul toracelui. Chirurgia toracică se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor:

  • pulmonare (tumori benigne, maligne – cancerul pulmonar, supurații pulmonare, boli parazitare)
  • pleurale (pneumotorax, hemotorax, pleurezii de diverse etiologii, tumori pleurale)
  • pericardice (tumori, pericardita lichidiana)
  • peretelui toracic (tumori, malformații, leziuni post traumatice)
  • mediastinului (afecțiuni ale arborelui traheo bronșic, timusului, tiroidei, ganglionilor limfatici)
  • diafragmului (tumori, hernii, leziuni posttraumatice)
  • din zona de graniță cervico-toracală și toraco-abdominală

Medic Chirurgie Toracică

Anadolu Medical Center înţelege complexitatea dezvoltării tratamentelor noi și a tehnologiilor chirurgicale revoluționare, din acest motiv asigurăm pacienţii din România și din întreaga lume că vor primi cele mai bune soluții în tratarea pacienților.

Prin colaborarea cu celelalte specialități chirurgicale și formarea de echipe mixte (chirurgie toracică – neurochirurgie, chirurgie toracică- chirurgie plastică etc.) se efectuează intervenții chirurgicale complexe.

Echipa de specialiști de la Centrul Medical Anadolu are o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, aplicațiile robotice în chirurgia toracică fiind utilizate la Centrul Medical Anadolu începând cu anul 2011.

Chirurgie toracică la Centrul Medical Anadolu

Centrul Medical Anadolu dispune de echipamentele moderne și de precizie necesare și utilizează abordări inovatoare pentru tratarea pacienților. Programul de tratament se desfășoară sub supravegherea medicilor de diferite specialități. Pacienții beneficiază de cea mai bună îngrijire și de servicii de înaltă calitate.

În cadrul Departamentului de Chirurgie Toracică al Centrului Medical Anadolu avem medici angajați și colaboratori, care au la dispoziție cele mai performanțe echipamente și efectuează intreaga gamă de intervenții chirurgicale întâlnite în cadrul acestei specialități.

Chirurgia robotică la Centrul Medical Anadolu – beneficii pentru pacienți

Chirurgia robotică oferă o calitate ridicată actului medical. Spre exemplu, cu ajutorul sistemului da Vinci, beneficiile universal dovedite ale abordului minim invaziv sunt
acum aplicabile unui număr mai mare de pacienţi, pentru un număr mai mare de proceduri chirurgicale indiferent de domeniul chirurgical. Prin intervenţia extrem de precisă, recuperarea post-operatorie este mai rapidă, calitatea vieţii pacientului se îmbunătăţeşte mai rapid. Mai mult decât atât, hemoragia este minimă, iar necesarul de transfuzii de sânge este foarte scăzut. Durerea postoperatorie este de intensitate mică, riscul de infecții este scăzut, întrucât poarta de intrare a bacteriilor prin plagă cu dimensiuni de ordinul milimetrilor este redusă, iar cicatricile sunt minime.

Dorești să afli mai multe despre tehnologiile revoluționare folosite pentru chirurgia toracică?

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions