Știri

Importanța tehnologiei în chirurgia oncologică

Metin Çakmakçı, Prof. Dr.

Rolul chirurgului oncolog și obiectivele chirurgiei oncologice

Chirurgia oncologică reprezintă una dintre soluțiile la care se apelează în cazul tratamentelor oncologice. Chirurgia oncologică de top continuă să ofere o speranţă de vindecare la majoritatea pacienţilor cu tumori maligne aflate într-un stadiu avansat.

Cancerele, atât cele din sfera digestivă (cancerul hepatic, cancerul pancreatic, cancerul de colon sau cancerul coloractal, cancerul gastric) cât și cele din sfera genitală (de col uterin sau de ovare) sunt abordate în aceeași viziune complexă și presupun o bună colaborare între chirurgi și oncologi. Este important ca medicul chirurg care efectuează operaţia să cunoască tehnicile de abordare a tumorilor maligne, să aibă un training (specializare, cursuri) în acest sens, iar expertiza sa teoretică să fie susţinută şi de experienţa clinică necesară.
Tehnologia de ultimă generație completează experiența doctorului oncolog și o pune în valoare atât în faza de diagnosticare, cât și în cadrul tratamentului.

Centrul Medical Anadolu este un spital de ultimă generație, multispecializat în diagnosticare și tratare pentru toate tipurile de cancer precum şi medicină preventivă, cu ajutorul unor tehnologii de standard mondial în tratarea cancerului.
Centrul Medical Anadolu înţelege complexitatea dezvoltării tratamentelor noi și inovatoare, din acest motiv asigurăm pacienţii din România și din întreaga lume că vor beneficia de tehnologii oncologice inovatoare, care au beneficii demonstrate în tratarea cancerului.

Posibilitatea de a efectua o operație oncologică depinde de:

– tipul cancerului;
– dimensiunea tumorii și stadiul;
– localizarea cancerului;
– starea generală de sănătate.

Nu întotdeauna tumorile pot fi operate, dar atunci când acest lucru este posibil, tehnologiile de ultimă generație pe care le folosim cresc considerabil șansa de reușită.

Intervenții chirurgicale și proceduri oncologice

Ca parte a unui plan de tratament pentru cancer, chirurgia oncologică poate implica și alte tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia si radioterapia. Terapia neoadjuvantă reprezintă tratamentul administrat pentru a micșora o tumoră înainte de operație. Chimioterapia și radioterapia pot fi utilizate drept terapie neoadjuvantă pentru a micșora o tumora și pentru a fi mai ușor de îndepărtat.

Terapia adjuvantă este tratamentul administrat după operație. Chimioterapia, radioterapia sau ambele pot fi utilizate ca terapie adjuvantă pentru a distruge celulele canceroase rămase în urma operației și pentru a reduce riscul de reapariție a cancerului sau riscul de recidive.

Chirurgia robotică în chirurgia oncologică

Grija pentru sănătatea pacienților noștri se reflectă nu doar în tehnicile medicale și chirurgicale de excelenţă abordate de medicii noștri, dar și în dotările pe care le punem la dispoziţie în cadrul secţiei de oncologie. Sălile de operaţie sunt echipate la cele mai înalte standarde, cu echipamente de chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică (Robotul da Vinci, Varian Edge, Cyberknife M6) și aparatură modernă pentru anestezie și terapie intensivă. De asemenea, progresele în tehnicile chirurgicale şi o înţelegere mai complexă a biologiei tumorale au permis evoluţia strategiilor terapeutice chirurgicale în cancer.

Aceasta tehnică reduce durata intervenției chirurgicale, are mai puține efecte secundare și permite o recuperare mai rapidă. De exemplu, robotul da Vinci este folosit cu succes pentru proceduri complexe de tratare a cancerului colorectal și a cancerului de prostată.

Obiectivul în acest mediu oncologic este în primul rând salvarea vieții bolnavului și asigurarea unei durate de supraviețuire cât mai lungi, respectând cele mai moderne principii oncologice.

La Anadolu tratăm cancerul folosind tehnologii de ultimă generație într-un cadru multidisciplinar

Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu a fost înfiinţat ca un centru de referinţă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor bolnavi de cancer pe plan naţional şi internaţional.
Centrul Oncologic este compartimentat astfel încât oferă acces facil la gama complexă de servicii moderne pentru diagnosticul și tratamentul cancerului și monitorizarea post-terapeutică. Tratamentul oncologic este stabilit în concordanță cu ghidurile terapeutice internationale, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Centrul Oncologic este acreditat pentru activitatea de cercetare, astfel încât, pe lângă activitatea medicală curentă, întreaga echipă medicală din cadrul Centrului Medical Anadolu este implicată în studii clinice.

Obiectivul medicilor din Centrul Medical Anadolu este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care ne trece pragul și de a asigura servicii medicale profesioniste la cele mai înalte standarde, bazate pe un suport tehnologic de ultima generație, în condiții impecabile de siguranță și confort.

Îngrijirea pacienţilor este coordonată şi gestionată prin şedinţe săptămânale între aceste departamente. În plus, pacienţii noştri au acces la:

• Înscriere în studii clinice
• Suport psiho-social
• Educaţie şi resurse pentru pacienţi
• Grupuri de sprijin
• Îngrijire completă

Tehnologiile de top folosite, experiența medicilor din echipa multidisciplinară care analizează fiecare caz în parte, grija pentru pacienții noștri – toate acestea ne-au făcut să fim una dintre primele alegeri pentru românii care suferă de afecțiuni oncologice și care doresc să se trateze într-una dintre clinicile de top din străinătate.

Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions