Despre noi

Fundaţia Anadolu

Urmărirea unui ideal

Familiile Yazıcı și Özilhan au deschis un mic magazin de echipamente la începutul anilor 50 în Tahtakale. Aceștia s-au mutat din inima Anatoliei (Kamil Yazıcı a fost născut în Niğde-Aksaray iar Izzet Özilhan în Pusatli) pentru a-și construi o viață nouă în Istambul unde au început să-și contureze un plan pentru viitorul lor. Acest plan a condus la crearea unui ideal, un Centru pentru Educație și Asistență Socială: Fundația Anadolu.

Cele două familii fondatoare cunoșteau foarte bine lipsurile cu care se confruntau oamenii din zona în care s-au născut: sărăcia și deficienţele de educație. Pe măsură ce efortul și determinarea lor au dat roade, familiile Yazıcı și Özilhan au început să facă planuri pentru a împartăși realizările lor cu oamenii din Anatolia.

În 1979, la 28 de ani de la fondarea Grupului Anadolu, cele două familii au simţit că a venit momentul să-şi realizeze marele ideal şi anume să înfiinţeze Fundaţia Anadolu de Educaţie şi Asistență Socială. Idealul lor a fost să finanțeze proiecte sustenabile care să ofere servicii gratuite în zonele dezavantajate. Au început cu două proiecte în orașele din care își aveau rădăcinile, fondând o școală primară în Niğde Aksaray, dedicată lui Mustafa Yazıcı și un cămin studențesc în Kayseri Tomarza în numele lui Vesile Özilhan.

De-a lungul timpului Fundația Anadolu a susținut înființarea a peste 50 de construcții printre care se numară 3 spitale, facultăți şi diferite facilităţi sociale şi sportive și a contribuit la viitorul a mai mult de 20.000 de studenţi, acordându-le burse şcolare gratuite. Fundația reuşeşte să-și urmeze scopul de a servi societății, fiind de multe ori în locul potrivit la momentul potrivit: a ajutat supravieţuitorii care şi-au pierdut casele în urma cutremurelor și a plătit tratamentele persoanelor cu dizabilități care nu-şi puteau permite scaune cu rotile.

Resursele financiare ale Fundaţiei Anadolu provin în totalitate din donaţii ale companiilor din Grupul Anadolu. Între 1% și 5% din câştigurile grupului se folosesc pentru a realiza noi proiecte sociale şi pentru o nouă generaţie bine educată pentru Turcia.

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions