Biopsia nodulului limfatic santinelă

Biopsia nodulului limfatic santinelă

Una dintre cele mai importante preocupări în tratamentul cancerului este răspândirea ţesutului afectat (metastază) către alte organe. Pentru pacienţii aflaţi în această situaţie biopsia nodulului limfatic santinelă este un test care are scopul de identificare stadiului implicaţiei acestui ganglion şi este o metodă foarte bună de diagnoză şi monitorizare.

Este cunosocut faptul că, nodulul limfatic santinelă ( NLS) este primul releu ganglionar afectat de extinderea celulelor canceroase ale tumorii primare.

Deoarece celulele canceroase se multiplică prin acest ganglion limfatic, gradul de invadare al celulelor canceroase oferă informații importante despre stadiul afecțiunii și ajută la luarea unei decizii privind tratamentul ce trebuie administrat în continuare.

După ce specialistul în medicină nucleară a identificat ganglionul limfatic santinelă prin utilizarea unei tehnici de localizare, tot ce trebuie să facă medicii chirurgi este să‐l extirpeze chirurgical.

Biopsia nodulului limfatic santinelă se desfășoară prin injectarea unui marker radioactiv în zona respectivă. Acesta ajunge în zona axilara sau la ganglionul limfatic santinelă din apropiere în 5‐7 minute. Se poate să existe mai mult de un ganglion limfatic santinelă, dar media este de doi astfel de ganglioni. Prin extirparea acestor ganglioni limfatici, putem analiza potențialul de metastază al celulelor canceroase. Dacă nu se găsesc celule canceroase, procedura se încheie. Se poate crede că acest tip de rezultat înseamnă că nodulii limfatici rămași nu trebuie scoși. Totuși, găsirea de celule canceroase în primii noduli limfatici necesită extirparea nodulilor limfatici adiționali.

 

Doresc biopsia nodului limfatic la ANADOLU!

Second opinion

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions