Patologie

Patologie

Pentru a analiza defectele structurale şi funcţionale din ţesuturile şi celulele pacienţilor, Centrul Medical Anadolu foloseşte diferite tehnici avansate de laborator, care sunt conforme programului internaţional de asigurare a calităţii CAP.

Departamentul de Patologie al Centrului Medical Anadolu raportează rezultatele biopsiei, în special cele în cazuri de cancer, către medic, fără a aştepta elaborarea unui raport scris. Acest fapt minimalizează timpul de aşteptare pentru pacienţi şi familiile acestora şi permite începerea tratamentului necesar cât mai repede posibil. Întrebările pe care le au pacienţii cu privire la rezultatele raportului patologic primesc răspuns de la patologul din departamentul nostru. Consultaţiile sau posibilele tratamente necesare sunt explicate în colaborare cu medicul care le întreprinde.

Atunci când este cazul, deoarece diagnosticarea timpurie a ţesuturilor poate altera decursul operaţiei efectuate pe anumite tipuri de tumori, patologii participă la operaţie şi colaborează cu chirurgii pentru a obţine ţesutul potrivit şi un diagnostic corect.

Departamentul de patologie al Centrului Medical Anadolu se ocupă cu:

  • Patologie chirurgicală
  • Citopatologie
  • În plus, când este necesar, se ocupă şi cu patologia autopsiei.

 

Diagnosticare timpurie a cancerului la ANADOLU

Second opinion

 

Patologie chirurgicală

Se foloseşte tehnologie de ultimă generaţie pentru a analiza mostrele de ţesut prelevate în policlinică sau în sala de operaţii, iar acestea sunt trimise la departamentul de patologie, unde se execută proceduri precum blocajele cu parafină, secţiunile transversale şi colorarea.

În cadrul departamentului nostru, se folosesc multe culori pentru a indica anumite caracteristici structurale în ţesuturi şi pentru a identifica microorganismele care reprezintă factori de infecţie. În plus, când este necesar, se foloseşte tehnica de colorare în imunofluorescenţă, în special la biopsiile de piele şi rinichi.

Departamentul de patologie are un set vast de markeri imunohistochimici care sunt folosiţi în cazurile în care tipul şi sursa unei tumori nu pot fi stabilite prin metode patologice normale şi care facilitează diagnoza.

Biologia moleculară este folosită pentru a conduce analize suplimentare atunci când este necesar. Departamentul de biologie moleculară şi Johns Hopkins Medicine pot asigura asistență în baza unei colaborări strategice.

Departamentul de patologie oferă consultaţii şi biopsii, preparări şi blocuri de parafină din afara spitalului.

Citopatologie

Citopatologia analizează mostre preluate din vagin şi uter, precum şi lichide prelevate de oriunde din corp. În plus, la mostrele citologice prelevate din vagin şi uter prin tehnica de rutină PAP, se foloseşte şi tehnologia în strat subţire fluid (tehnica Thin-Prep). Aceasta creşte şansele diagnosticării din timp a cancerului. Tehnica Thin-Prep este folosită pentru toate fluidele corporale.

Citologiile de rutină ale sputei joacă un rol important în diagnosticarea din timp a cancerului de plămâni. Drept urmare, şi preparatele citologiilor sputei prelevate (în rutină) sunt analizate în cadrul departamentului. Prin intermediul lor se poate obţine un diagnostic corect.

Diagnosticarea din timp a cancerului se poate efectua prin examen patologic asupra maselor superficiale din organe şi ţesuturi precum sânii, tiroida, glanda salivară, masele de ţesut moale subcutanat şi nodulii limfatici, de către patologi. Acestea pot fi realizate şi prin tehnici intervenţionale radiologice, precum biopsiile de aspiraţie cu ac subţire efectuate de radiologi, însoţiţi de patologi. Stabilind la început dacă celulele obţinute prin această procedură sunt suficiente pentru analiza citologică, se evită procedurile viitoare inutile.

 

Diagnosticare timpurie a cancerului prin examen patologic la ANADOLU

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions