Radiologie Intervenţională

Radiologie Intervenţională

Radiologia intervențională este o sub-specialitate nou apărută care asigură proceduri chirurgicale minime sub îndrumare imagistică (angiografie, tomografie computerizată sau ultrasonografie) și fără intervenție chirurgicală deschisă sau sală de operații.

Specialiștii în radiologie intervențională utilizează ace, tuburi și fire, vizează afecțiuni diferite la nivelul diferitelor organe navigând în interiorul vaselor sau direct percutanat.

La Centrul Medical Anadolu, toate intervențiile complicate sunt efectuate de specialiști în radiologie intervențională certificați de comitete internaționale (Comitetul European de Radiologie Intervențională, EBIR).

Procedurile intervenționale efectuate în Departamentul de Radiologie Intervențională al Centrului Medical Anadolu:

  • Biopsie: Prelevarea sigură și eficientă de probe din diferite organe pentru diagnosticare.
  • Drenaj: Eliminarea colecțiilor de lichid de tipul ascitelor, bilei, chisturilor, abceselor, etc. din corp.
  • Tratamente vasculare: Stenoza/ocluziile arteriale sau venoase pot fi deschise cu ajutorul stenturilor și al baloanelor în alte organe similare vaselor inimii. Uneori specialiștii în radiologie intervențională pot urmări să închidă vasele care cauzează hemoragie, spre exemplu, la nivelul plămânului, intestinelor etc. Malformațiile vasculare și varicele care pot cauza complicații grave pentru sănătate precum și probleme estetice sunt tratate și pe cale endovasculară.
  • Tratamente oncologice: Multe tumori pot fi tratate prin metode ablative prin încălzire, înghețare sau chimice. O altă terapie standard care este utilizată cu precădere pentru tumorile hepatice primare și metastaziate este blocarea vaselor care alimentează tumora utilizând particule blânde (embolizare) sau agenți chimioterapeutici (chimio-embolizare) sau cu izotopi radioactivi (radio-embolizare).
  • Tratamentele neurologice: Accidentul vascular acut poate fi tratat prin intermediul angiografiei prin eliminarea cheagului din vasele cerebrale, dacă este diagnosticat în interval de 6 ore. Una dintre problemele cele mai incapacitante și care amenință cel mai puternic viața și care este cauzată de anevrismele cerebrale, hemoragia intracraniană, poate fi gestionată cu ajutorul terapiei intervenționale de neuro-embolizare.

 

Doresc opinia unui medic specialist

Second opinion

 

Ce este ablația cu radio-frecvență?

Ablațiile tumorale sunt proceduri chirurgicale minim invazive care pot fi utilizate pentru tratarea diferitelor organe precum ficatul, plămânii, oasele etc. În această metodă, sondele sau acele speciale sunt introduse în tumoră pe cale percutanată, sub ghidaj imagistic radiologic. Ulterior, se aplică agenți de încălzire (radiofrecvență/microunde), înghețare (crioablație) sau chimici cum ar fi alcoolul pentru a distruge celulele canceroase.

Ce este embolizarea?

Embolizarea înseamnă blocarea vaselor. Această idee poate fi utilizată de specialistul în radiologie intervențională pentru a trata vasele anormale, anevrismele, tumorile, traumele, etc. cu particule, spirale, agenți lichizi sau chiar stenturi. Introducerea baloanelor în arterele care alimentează diferite organe pot cauza o sângerare care pune viața în pericol (în special în cazul anevrismelor, dacă sunt lăsate netratate).

Ce este radio-embolizarea/chimio-embolizarea?

Radio-embolizarea/chimio-embolizarea sunt similare, deoarece pornesc de la inserarea unui cateter prin zona inghinală în sus înspre vasele care alimentează tumora din ficat. În cazul chimio-embolizării, micro particulele încărcate cu agenți chimioterapeutici sunt transportate cu ajutorul angiografiei până la tumorile hepatice. În cazul radio-embolizării, microsferele radioactive (Itrium-90) sunt utilizate cu același scop, ceea ce permite introducerea unei doze mari de radiații în tumori în timp ce țesutul sănătos învecinat primește un nivel minim de radiație.

 

Doresc Radiologie Intervențională la ANADOLU

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions