Chirurgie cranio-facială

Chirurgie cranio-facială

Chirurgie cranio-facială pentru corectarea hipertelorismul (Intervenții Asupra Măriri Distanței dintre Ochii)

Modificarea aspectului facial, caracterizată prin mărirea distantei dintre globii oculari se numește în termeni medicali hipertelorism.

La măsurarea distanței dintre ochi, măsurarea distanței dintre oasele de pe laturile nasului se numește distanță interorbitală, iar măsurarea distanței dintre incizurile din părțile interioare ale ochiului (între canturile mediale) se numește distanță intercalata. Distanța interorbitală ar trebui să fie de aproximativ 28 mm la bărbații adulți, de 25 mm la femei și de 16 mm la un nou-născuți. Pe baza acestor măsurători, pacienții cu o distanță interorbitală de 30-34 mm sunt clasificați drept grupa I, cei cu 35-39 mm drept grupa II și cei cu şi peste 40 mm drept grupa III.

Înainte de deciderea intervenției chirurgicală, la pacienții care suferă de hipertelorism se efectuează o tomografie computerizată tridimensională în vederea evaluării dacă în afara oaselor orbitale ale pacienților sunt sau nu afectate şi maxilarul respectiv dinții superiori ai acestora. În plus, un factor care trebuie să fie luat în considerare la planificarea intervenției chirurgicale îl reprezintă existența sau nu a țesuturilor conexe respective pe linia mediană a creierului care pot fi depistate cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică.

Drept urmare a acestor evaluări, așa cum oasele pacientului pot fi apropiate prin efectuarea unor incizii sau cu ramele de ochelari asupra oaselor din jurul ochilor pacientului (box osteotomie) totodată poate fi necesară efectuarea unei intervenții chirurgicale în așa fel încât toate oasele feței să fie adus mai aproape de mijloc (bipartit facial). La unii pacienți, poate fi necesară deplasarea oaselor înainte, în timpul aproprierii de mijloc.

 

Chirurgie plastică la ANADOLU

Second opinion

Departamentul Medici

 

Cazuri reale

Descoperă poveștile
altor pacienți
Video   Citește
 
Prin trimiterea acestui formular, sunt de acord cu transmiterea, prelucrarea si stocarea datelor mele personale de catre Anadolu Medical Center si a colaboratorilor sai, in vederea procesarii cererii mele.
Call Now Button

Copyright © 2024
Anadolu Sağlık Merkezi
Toate drepturile rezervate

Developed by Infinit Solutions